Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 12 - 18 martie 2024. In zonele joase si de lunca se va produce ceata

prognoza-agrometeorologica-12-18-martie-2024-in-zonele-joase-si-de-lunca-se-va-produce-ceata

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 12 - 18 martie 2024.


Caracteristici meteorologice

 
Sub aspect termic, in aceasta perioada va predomina o vreme mai calda decat in mod obisnuit, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 3...12°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C, in aproape toate regiunile.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 5...17°C, la nivelul intregii tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre 0...7°C, in cea mai mare parte a regiunilor agricole, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni, unde vor fi conditii de producere a brumei.
 
Din punct de vedere pluviometric, se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului in aproape toata tara, iar izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol. De asemenea, in zonele joase si de lunca se va produce ceata, izolat asociata cu burnita.
 

Caracteristici agrometeorologice

 
In cultura graului de toamna, gradul de aprovizionare cu apa a solului pe adancimea 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Maramures, Crisana, Banat si Oltenia, in cea mai mare parte a Transilvaniei, local vestul, sudul si estul Munteniei, sud-estul, estul si nordul Dobrogei, estul Moldovei. 
 
Pe suprafete agricole extinse din Moldova, local in nordul, nord-estul, centrul si estul Munteniei, sudul si estul Transilvaniei, sud-vestul si centrul Dobrogei, continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata si puternica.
 

Starea de vegetatie a culturilor agricole

 
Regimul termic favorabil din aer si sol va imprima ritmuri in general normale in desfasurarea proceselor de crestere si dezvoltare la culturile de toamna in aproape toata tara, exceptand zonele depresionare, unde acestea se vor desfasura lent, indeosebi la inceputul intervalului.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau), functie de data semanatului si conditiile pedoclimatice isi vor definitiva rasarirea (100%), continuandu-se totodata cresterea frunzei a treia si infratirea (10-100%), precum si inceputul alungirii paiului (10-25%) in zonele de campie.
 
Starea de vegetatie a plantelor va fi buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe terenurile afectate de seceta pedologica.
 
Rapita va parcurge dezvoltarea rozetei de frunze (6-13 frunze), pe intreg teritoriul agricol al tarii.
 
La speciile de semintoase se va semnala stadiul de repaus vegetativ in majoritatea plantatiilor, iar la samburoase se va inregistra umflarea mugurilor de rod, inmugurirea si izolat inceputul infloririi, indeosebi la soiurile extratimpurii (cais).
 
In majoritatea plantatiilor viticole se va continua starea de repaus biologic.
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole de sezon se vor efectua in conditii relativ bune, exceptand zilele cu precipitatii.
 

Recomandari de specialitate

 
- Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor de orz, grau si rapita, precum si a mugurilor de rod la speciile pomi-viticole
 
- Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima
 
- Continuarea lucrarilor de intretinere in vii si livezi (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire)
 
- Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara
 
- Pregatirea patului germinativ si semanatul culturilor din prima urgenta (mazare, borceag, lucerna)
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016