Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 13 - 19 august 2024. Lucrarile agricole specifice campaniei de vara se vor putea efectua in bune conditii

prognoza-agrometeorologica-13-19-august-2024-lucrarile-agricole-specifice-campaniei-de-vara-se-vor-putea-efectua-in-bune-conditii

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 13 - 19 august 2024.


Caracteristici meteorologice

 
Sub aspect termic, perioada se va caracteriza printr-o vreme mai calda in toate regiunile agricole, chiar caniculara in sudul si vestul tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 18...33°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...9°C, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 26...40°C, pe intreg teritoriul agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre 10...25°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Se intrevad ploi locale sub forma de aversa, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. De asemenea, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol, iar izolat, vor fi conditii de producere a grindinei.
 

Caracteristici agrometeorologice

 
Pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura de porumb neirigat, rezerva de apa se va situa in limite scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si extrema) in Maramures, Oltenia, Muntenia, Banat, Crisana si Dobrogea, izolat centrul, nordvestul si sudul Transilvaniei. 
 
Continutul de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare pe suprafete agricole extinse din Transilvania, local vestul si centrul Moldovei.
 

Starea de vegetatie a culturilor agricole

 
Ca urmare a temperaturilor maxime ridicate din aer, situate peste limitele biologice critice de rezistenta a plantelor (30...32°C), la culturile prasitoare neirigate se vor semnala ofilirea si rasucirea aparatului foliar in orele de amiaza, ingalbenirea si/sau uscarea prematura a frunzelor bazale, precum si sistavirea boabelor la porumb si a semintelor la floarea-soarelui, in special pe terenurile afectate de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate. 

Procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor agricole vor fi pe ansamblu intensificate, in special pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului.
 
In cea mai mare parte a regiunilor, floarea-soarelui se va afla la maturitate in ceara (50-100%) si maturitate deplina (30-100%), cu o stare de vegetatie pe ansamblu buna si medie, respectiv medie si slaba pe terenurile afectate de seceta pedologica. 
 
Totodata, in jumatatea de sud a tarii se vor efectua lucrarile de recoltare.
 
Cultura de porumb isi va definitiva matasirea (90-100%), plantele aflandu-se predominant la maturitate in lapte (50-100%), ceara (30-100%) si deplina (10-100%) la nivelul intregii tari, uniformitatea si vigurozitatea plantelor fiind in general medie si slaba.
 
Sfecla de zahar va parcurge alungirea radacinii (75-100%) si ingrosarea axei hipocotile (40-100%), iar cartoful isi va continua inflorirea (70-100%), vestejirea vrejilor (50-100%) si maturitatea tehnologica (30-100%).
 
In toate plantatiile, la pomii fructiferi vor predomina cresterea si coacerea rodului, precum si acumularea zaharurilor in fructe. De asemenea, la soiurile de sezon ajunse la maturitate deplina se vor continua lucrarile de recoltare.
 
In majoritatea podgoriilor se vor inregistra cresterea rodului si acumularea zaharurilor, precum si inceputul maturarii boabelor la soiurile de masa.
 
Lucrarile agricole specifice campaniei de vara (recoltare, erbicidari, tratamente fitosanitare impotriva bolilor si daunatorilor, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, etc) se vor putea efectua in bune conditii.
 

Recomandari de specialitate

 
- Lucrari de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole de sezon
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale si efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de toamna, indeosebi pe arealele cu o buna aprovizionare cu apa a solului
- Aplicarea irigatiilor pe suprafetele agricole cu deficite de apa in sol
- Lucrari de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi si vita-de-vie (combaterea bolilor si daunatorilor, erbicidari, fertilizari, etc)
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016