Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 19 - 25 decembrie 2023. Se recomanda fertilizarea cu ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu

prognoza-agrometeorologica-19-25-decembrie-2023-se-recomanda-fertilizarea-cu-ingrasaminte-pe-baza-de-fosfor-si-potasiu

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 19 - 25 decembrie 2023.


Caracteristici meteorologice

 
Pe ansamblu, in acest interval va predomina o vreme mai calda sub aspect termic, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2...11°C, in toate zonele de cultura, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 1...15°C, in cea mai mare parte a tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre -6...7°C pe intreg teritoriul agricol, fiind conditii de producere a brumei si inghetului superficial la sol.
 
Sunt posibile precipitatii sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in aproape toate regiunile, iar izolat, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol. De asemenea, in zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu burnita.
 

Caracteristici agrometeorologice

 
Rezerva de apa in cultura graului de toamna, pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Maramures, Banat, Crisana, Oltenia si Dobrogea, pe suprafete agricole extinse din Transilvania si Muntenia, local estul, centrul, vestul, sudul si sud-estul Moldovei. 
 
Continutul de umiditate din sol se va situa in limite scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata si puternica), local in nordul, sudul si estul Moldovei, nordul si centrul Munteniei, estul si sudul Transilvaniei.
 

Starea de vegetatie a culturilor agricole

 
Ca urmare, la culturile de toamna(rapita, orz si grau) se vor inregistra in continuare ritmuri mai lente de vegetatie, precum si local stagnarea temporara a proceselor biologice, in aproape toate regiunile agricole. De asemenea, in
zonele cele mai reci din jumatatea de nord a tarii se va semnala starea de repaus biologic.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla predominant in fazele de rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (20-100%), cu o stare de vegetatie a plantelor pe ansamblu buna si medie, respectiv medie si slaba in culturile infiintate tardiv.
 
Sub aspect fenologic, la rapita din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei se va inregistra cresterea aparatului foliar (6-11 frunze).
 
Pomii fructiferi si vita-de-vie vor parcurge stadiul de repaus vegetativ in cea mai mare parte a tarii, speciile fiind bine adaptate la conditiile de iernare.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp se vor desfasura in general normal, acestea fiind intrerupte temporar doar in zilele cu precipitatii.
 

Recomandari de specialitate

 
- Efectuarea araturilor adanci pe suprafetele fara strat de zapada si cu inghet superficial
 
- Continuarea verificarii sistematice a viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a mugurilor de rod la speciile pomi-viticole
 
- Incorporarea gunoiului de grajd in camp si fertilizarea cu ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016