Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 20 - 26 septembrie 2022. Se prognozeaza ploi locale cu caracter de aversa

prognoza-agrometeorologica-20-26-septembrie-2022-se-prognozeaza-ploi-locale-cu-caracter-de-aversa

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 20 - 26 septembrie 2022.


Caracteristici meteorologice

 
In acest interval va predomina o vreme mai rece decat in mod normal, in aproape toata tara.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 6...17°C, abaterile termice negative fiind de 1...4°C, pe intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 10...22°C, in majoritatea zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 1...12°C la scara intregii tari, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va oscila intre 11...20°C, limite optime desfasurarii fazelor de germinare, rasarire si infrunzire la cultura de rapita semanata in epoca optima.
 
Se prognozeaza ploi locale cu caracter de aversa, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in cea mai mare parte a tarii.
 

Caracteristici agrometeorologice

 
Rezerva de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor) va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii. 
 
In cea mai mare parte a Dobrogei, local in sudul, sud-vestul si izolat centrul Moldovei, nord-estul si sudul Munteniei, se vor inregistra deficite de umiditate in sol, seceta pedologica fiind moderata, puternica si izolat extrema.
 

Starea de vegetatie a culturilor agricole

 
La culturile prasitoare si pomi-viticole se va semnala o evolutie normala a proceselor de maturare, in aproape toata tara. Totodata, regimul hidrotermic din aer si sol va permite desfasurarea in bune conditii a lucrarilor de insamantare la culturile de toamna (rapita, orz, grau), precum si a fazelor de germinare, rasarire si formare a primei perechi de frunze la cele deja semanate, indeosebi pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului. 
 
Pe suprafete agricole extinse din sud-estul teritoriului, unde se vor mentine deficite de apa in sol, lucrarile de pregatire a patului germinativ se vor efectua cu dificultate, iar procesele de rasarire si dezvoltare a primei perechi de frunze vor fi incetinite, indeosebi la rapita de toamna.
 
La floarea-soarelui se vor continua lucrarile de recoltare in majoritatea regiunilor agricole, iar in jumatatea de sud a tarii va fi posibila finalizarea acestora.
 
Hibrizii tardivi si semitardivi de porumb vor parcurge maturitatea in ceara (90-100%) si maturitatea deplina (50-100%) la nivelul intregului teritoriu agricol, iar la cei timpurii se vor extinde suprafetele agricole recoltate.
 
In centrul, vestul si estul tarii, sfecla de zahar va inregistra acumularea zaharului in radacina, uscarea frunzelor si maturitatea tehnologica, iar la cartof se va continua recoltarea.
 
La pomii fructiferi se vor inregistra fazele de maturare a rodului si coacere a lemnului, precum si recoltarea fructelor, in majoritatea plantatiilor.
 
Vita-de-vie se va afla la acumularea zaharurilor in boabe si coacerea acestora, totodata continuandu-se lucrarile de recoltare, atat la soiurile de masa, cat si la cele destinate vinificatiei.
 
Cultura de rapita va parcurge germinarea, rasarirea si aparitia primelor frunze (10-100%).
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole specifice (recoltare, transport si depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregatirea patului germinativ, semanat, etc.) se vor efectua in conditii bune.
 

Recomandari de specialitate

 
- Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale
 
- Continuarea lucrarilor de arat pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului in stratul 0-20 cm
 
- Pregatirea patului germinativ si semanatul cerealierelor de toamna (orz si grau) in perioada optima
 
- Recoltarea, transportul si depozitarea produselor agricole si a fructelor de sezon

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016