Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 6 - 12 decembrie. Vor fi conditii de producere a cetii, izolat asociata cu burnita

prognoza-agrometeorologica-6-12-decembrie-vor-fi-conditii-de-producere-a-cetii-izolat-asociata-cu-burnita

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 6 - 12 decembrie.


Caracteristici meteorologice

 
In acest interval va predomina o vreme mai calda sub aspect termic, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -1...12°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 6...15°C, in aproape toata tara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -3...8°C in majoritatea regiunilor agricole, local fiind conditii de producere a brumei si a inghetului superficial la sol.
 
Sunt prognozate precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita, ninsoare) in nordul si nord-estul tarii, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. De asemenea, vor fi conditii de producere a cetii, izolat asociata cu burnita.
 

Caracteristici agrometeorologice

 
Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Maramures, Transilvania si Oltenia, pe suprafete agricole extinse din Banat si Crisana, local in nordul si estul Moldovei, izolat nord-vestul si sudul Munteniei. 
 
Continutul de apa din sol se va situa in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema) in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, izolat in nord-vestul Banatului, vestul Crisanei.
 

Starea de vegetatie a culturilor agricole

 
Ca urmare, ritmurile de crestere si dezvoltare la culturile de toamna vor evolua normal in majoritatea zonelor agricole, iar in depresiunile nordice si centrale, procesele vegetative se vor desfasura lent, izolat fiind posibile stagnari temporare in evolutia fenologica a plantelor. 
 
Starea de vegetatie a culturilor se va mentine buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate tardiv.
 
Culturile de orz si grau de toamna vor inregistra predominant rasarirea (60-100%), aparitia frunzei a treia (40-100%) si infratirea (10-100%), la nivelul intregului teritoriu agricol.
 
Sub aspect fenologic, rapita se va afla in faza de dezvoltare a aparatului foliar (10-13 frunze) in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Speciile pomi-viticole vor parcurge starea de repaus vegetativ, in majoritatea plantatiilor.
 
Lucrarile agricole in camp (araturi, intretinerea plantatiilor pomi-viticole, fertilizari, etc.) vor fi intrerupte in zilele cu precipitatii.
 

Recomandari de specialitate

 
- Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor la cerealierele de toamna
 
- Aplicarea ingrasamintelor minerale cu fosfor si potasiu la culturile de toamna infiintate in epoca optima
 
- Efectuarea tratamentelor fitosanitare in vii si livezi
 
- Lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole (araturi, ingropatul viilor, transportul gunoiului de grajd, taieri, etc.)

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016