Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica ANM pentru perioada 13 - 19 noiembrie 2019

prognoza-agrometeorologica-anm-pentru-perioada-13-19-noiembrie-2019

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 13 - 19 noiembrie 2019.


Caracteristici meteorologice
Perioada se va caracteriza prin mentinerea unui regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 8...19°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...11°C, in cea mai mare parte a regiunilor agricole.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 12...24°C, in aproape toata tara. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 4...14°C in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiunile din estul Transilvaniei.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm se va situa intre 9...17°C in toate regiunile, limite optime parcurgerii proceselor de germinare, rasarire si infrunzire la speciile de toamna semanate pana la aceasta data. 
 
Sub aspect pluviometric, se intrevad ploi locale, fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in cea mai mare parte zonelor de cultura. De asemenea, la inceputul intervalului se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol, indeosebi in sud-vestul tarii. In zonele joase si de lunca se vor mentine conditii de producere a cetii. 
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de umiditate in stratul de sol 0-20 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in cea mai mare parte a tarii. Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe suprafete agricole extinse din Moldova, local in estul si sud-estul Dobrogei, centrul si sudul Transilvaniei, izolat in nordul si nord-vestul Munteniei, nordul Olteniei si al Maramuresului, nord-vestul Banatului. 

prognoza agrometeorologica
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele fiziologice ale culturilor de toamna se vor desfǎsura in general normal in aproape toata tara si usor mai lent in depresiunile din estul Transilvaniei.
 
Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamnǎ isi vor continua germinarea, rǎsǎrirea si aparitia frunzei a treia (20-100%) in majoritatea zonelor agricole. Cele mai avansate fenologic vor fi culturile semǎnate in epoca optimǎ din zonele sudice si estice aflate la infrǎtire (10-60%).
 
Functie de data semanatului, cultura de rapita va parcurge fazele de rasarire (30-100%) si infrunzire (5-11 frunze), pe aproape intreg teritoriul agricol. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi buna si medie, exceptand semanaturile tardive si suprafetele cu deficite de umiditate in sol, unde starea de vegetatie a culturilor se va prezenta in continuare medie si slaba.
 
La speciile pomi-viticole se vor semnala in continuare maturarea lemnului/coardelor, precum si ingalbenirea/caderea frunzelor, in cea mai mare parte a plantatiilor. In zilele fara precipitatii, lucrǎrile agricole de sezon, (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, fertilizari, recoltarea de pe ultimele suprafete) se vor putea executa in conditii bune.
 
Recomandari de specialitate ANM:
  • Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor de resturile vegetale;
  • Continuarea efectuarii araturilor adanci de toamna;
  • Aplicarea ingrasamintelor pe baza de azot si fosfor la culturile de toamna;
  • Efectuarea de tratamente fito-sanitare in plantatiile pomi-viticole.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016