Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru 14-20 iulie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-14-20-iulie-2012

Vremea calda, chiar caniculara din primele zile ale intervalului 14 - 20 Iulie 2012 va intra intr-un proces de racire treptata, devenind normala sub aspect termic, la nivelul intregii tari. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 22...33 grade Celsius, la inceputul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...10 grade Celsius si 17...26 grade Celsius spre sfarsitul perioadei, valori apropiate de mediile multianuale.


Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 22...41 grade Celsius, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura minima a aerului se va situa intre 11...24 grade Celsius, in cea mai mare parte a teritoriului agricol si usor mai scazute in depresiuni.

Sub aspect pluviometric, sunt posibile ploi locale cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, izolat cu aspect de vijelie.

in primele zile ale perioadei, vor fi conditii de producere a grindinei, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol, local in estul, nord-estul si centrul tarii.

in sud-estul, sudul, estul si sud-vestul tarii, in cultura neirigata de porumb, pe adancimea de sol 0-100 cm se vor inregistra deficite de apa, fenomenul de seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si local extrema. in Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Crisanei si izolat in nordul Munteniei si al Moldovei, aprovizionarea cu apa a solului se va situa in limite satisfacatoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ca urmare a mentinerii temperaturilor ridicate din aer, de la inceputul intervalului, situate peste pragurile biologice critice de rezistenta a plantelor (30...32 grade Celsius), asociate cu deficite de apa in sol, la culturile prasitoare se va produce fenomenul de ofilire temporara si rasucire a frunzelor in orele de amiaza, ingalbenirea si uscarea prematura a acestora, precum si fortari stadiale.

Totodata, pe terenurile afectate de seceta pedologica se va produce o depreciere treptata a starii de vegetatie (seminte seci si boabe sistave) la culturile de porumb si floarea-soarelui, cu efecte negative asupra potentialului productiv.

La graul de toamna infiintat in perioada optima se vor continua si chiar finaliza lucrarile de recoltare, iar semanaturile tardive vor parcurge fazele de maturitate in ceara (70-100%) si deplina (40-100%). Sub aspect fenologic, cultura de floarea-soarelui se va afla la formarea capitulului (90-100%), inflorire (60-100%) si maturitate in ceara (10-50%).

Functie de data semanatului, porumbul isi va continua fazele de aparitie a paniculului (60-100%), inflorire (50-100%), matasire (30-100%) si local, maturitatea in lapte (10-40%). La sfecla de zahar va predomina faza de infrunzire, precum si alungirea/ingrosarea axei hipocotile (70-100%) iar la cartof cresterea tuberculilor, inflorirea si vestejirea vrejilor (30-100%), in principalele bazine de cultura.

In cea mai mare parte a plantatiilor pomicole, la samburoase (cais, piersic, prun) se continua recoltarea, iar la semintoase, predominante vor fi cresterea fructelor si acumularea zaharurilor. Vita de vie din aproape toate podgoriile se va afla la infrunzire, formare si crestere a boabelor.

Pe ansamblu, conditiile agrometeorologice vor permite desfasurarea lucrarilor agricole in camp, in zilele fara precipitatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016