Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru 17-23 mai 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-17-23-mai-2012

Sub aspect termic, vremea rece din primele zile ale intervalului 17 - 23 mai 2012 va intra intr-un proces de incalzire treptata, devenind normala, in aproape toata tara. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 6...18 grade Celsius, in prima parte a perioadei, mai scazuta cu 1...5 grade Celsius in raport cu normele climatologice si 8...23 grade Celsius in restul zilelor, limite apropiate de mediile multianuale.


Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 10...28 grade Celsius, pe aproape intreg teritoriul agricol. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 2...18 grade Celsius, la scara intregii tari.

Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 10...24 grade Celsius, valori optime parcurgerii proceselor vegetative la culturile prasitoare infiintate pana la aceasta data.

Se intrevad ploi locale, cu caracter de aversa in cea mai mare parte a teritoriului, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat de caderi de grindina. De asemenea, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.

In cultura graului de toamna, gradul de aprovizionare cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta in continuare valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Rezerva de umiditate accesibila plantelor de porumb in stratul de sol 0-20 cm, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si extrema) se vor inregistra in sud-estul si local in sudul si estul tarii.

In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele de crestere si dezvoltare la culturile agricole vor evolua normal, in majoritatea regiunilor.

Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine buna si medie la speciile de toamna semanate in epoca optima si pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului, respectiv medie si slaba in culturile intarziate fenologic si afectate de fenomenul de seceta pedologica.

Sub aspect fenologic, cerealierele de toamna (orz si grau) infiintate in perioada optima vor parcurge alungirea paiului (70-100%), "burduf" si inspicare (30-100%), precum si inflorirea (10-60%).

In semanaturile tardive se va inregistra faza de alungire a tulpinii (20-100%) si va fi posibila declansarea fazei de inspicare (10-25%). in sudul, sud-estul, estul si centrul tarii, rapita se va afla in fazele de inflorire (80-100%), formarea silicvelor si a boabelor in silicve (10-80%).

In functie de data semanatului, la floarea-soarelui se va definitiva germinarea (100%), continuandu-se totodata rasarirea (10-100%), formarea primei perechi de frunze (40-100%) si infrunzirea (5-13 frunze).

Porumbul va parcurge germinarea (90-100%), rasarirea (40-100%), formarea frunzei a treia (20-100%) si infrunzirea (4-9 frunze).

In Transilvania si Crisana, sfecla de zahar isi va continua rasarirea (40-100%) si dezvoltarea rozetei de frunze, iar la cartof predominante vor fi fazele de incoltire si rasarire (30-100%), precum si formarea si cresterea lastarilor la soiurile timpurii.

Pomii fructiferi se vor afla la cresterea lastarilor/frunzelor, formarea si cresterea rodului in cea mai mare parte a plantatiilor, iar soiurile timpurii de cires vor parcurge cresterea fructelor si coacerea in "parga".

In toate podgoriile, la vita de vie se vor semnala cresterea frunzelor/lastarilor, formarea inflorescentelor, iar la soiurile timpurii de masa, inflorirea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016