Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru 24-30 mai 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-24-30-mai-2012

Pe ansamblu, intervalul 24 - 30 Mai 2012 se va caracteriza printr-o vreme instabila in majoritatea regiunilor agricole ale tarii. Regimul termic al aerului va fi apropiat de normalul perioadei, la nivelul intregului teritoriu.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 11...22 grade Celsius, limite apropiate de mediile multianuale, la scara intregii tari. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 15...26 grade Celsius, in majoritatea regiunilor agricole.

Temperatura minima a aerului se va situa intre 5...17 grade Celsius, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va prezenta valori cuprinse intre 15...24 grade Celsius, favorabile desfasurarii fazelor de crestere si dezvoltare ale culturilor de primavara.

Se prognozeaza ploi sub forma de aversa, local cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in cea mai mare parte a tarii. Izolat, vor fi conditii de producere a grindinei.

In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol. Local in sud-estul, sudul, estul si vestul tarii se vor mentine deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Rezerva de umiditate in stratul de sol 0-20 cm, in cultura de porumb, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. Seceta pedologica moderata se va semnala local in sud-estul tarii.

In general, ritmurile de vegetatie la culturile de camp si pomi-viticole se vor desfasura normal, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.

Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta buna si medie la culturile agricole infiintate in perioada optima si pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului, iar la cele tardive, starea de vegetatie a plantelor se va mentine medie si slaba, indeosebi pe arealele agricole cu deficite de umiditate in sol.

Cerealierele de toamna (orz si grau), functie de data semanatului vor parcurge diferite faze de vegetatie, respectiv alungirea paiului (50-100%), inspicarea (40-100%), inflorirea (10-100%) si maturitatea in lapte (10-30%).

Sub aspect fenologic, la rapita se va definitiva inflorirea (100%), continuandu-se totodata formarea silicvelor si a boabelor in silicve (10-100%). Floarea-soarelui va parcurge rasarirea (50-100%), formarea primei perechi de frunze (60-100%) si infrunzirea (6-18 frunze). La cultura de porumb predominante vor fi fazele de rasarire si formare a frunzei a treia (30-100%), precum si infrunzirea (4-11 frunze).

In principalele bazine specializate, la sfecla de zahar se vor inregistra rasarirea (70-100%) si infrunzirea (9-12 frunze), iar cartoful se va afla in fazele de rasarire (60-100%) si crestere a lastarilor laterali.

In plantatiile pomicole, atat la samburoase, cat si la semintoase se vor semnala cresterea lastarilor/frunzelor si legarea/cresterea rodului. La soiurile timpurii de cires aflate la maturitatea tehnologica va fi posibila recoltarea. Vita de vie va parcurge cresterea frunzelor si a lastarilor, aparitia inflorescentelor si inflorirea. Izolat, in jumatatea de sud a tarii se va putea declansa faza de formare a boabelor.

In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp (fertilizari, erbicidari, tratamente fito-sanitare in vii si livezi) vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton