Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru 4 - 10 iunie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-4-10-iunie-2019

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 4 - 10 iunie 2019.


Redam mai jos informatiile publicate de ANM.
 
Intervalul se va caracteriza printr-un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod normal, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 14...26°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C, la nivelul intregii tari.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 20...30°C, in toate zonele de cultura.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 8...21°C, in cea mai mare parte a regiunilor.
 
Sub aspect pluviometric, se intrevad ploi sub forma de aversa, dar si torentiale, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, izolat cu aspect de vijelie, iar local vor fi conditii de producere a grindinei. De asemenea, cantitatile de apa prognozate pot depasi 15-25 l/mp si izolat, 35-50 l/mp. 
 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime in cea mai mare parte a regiunilor agricole ale tarii. In Dobrogea, pe suprafete extinse din Oltenia, estul, local in nordul, centrul si sud-vestul Munteniei, sud-estul si local in sudul si estul Moldovei, se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si izolat extrema).
 
Aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-50 cm, in cultura de porumb, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. In Dobrogea, sud-vestul si izolat in sudul si estul Olteniei, sud-estul si izolat in sudul Moldovei, continutul de apa din sol va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema). 

prognoza vreme agricultura iunie 2019
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul regimului hidro-termic favorabil din aer si sol, procesele fiziologice la culturile de camp si pomi-viticole se vor desfasura normal in cea mai mare parte a teritoriului agricol si mai intens pe suprafetele cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului din zonele de campie. In semanaturile efectuate in perioada optima, starea de vegetatie se va prezenta buna si medie, iar la cele intarziate fenologic, precum si pe terenurile cu deficite de apa in sol din sud-estul si sudul tarii, uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine medie si slaba.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau), infiintate in epoca optima vor parcurge fazele de „burduf”, inspicare (50- 100%) si inflorire (10-100%), in cea mai mare parte a teritoriului agricol. Cele mai avansate in vegetatie vor fi culturile din jumatatea de sud a tarii aflate la maturitatea in lapte (10-60%). In semanaturile tardive se vor semnala alungirea tulpinii (30-100%), precum si „burduf” si inspicare (10-80%). La cultura de rapita din sud-estul, sudul, estul, centrul si nord-vestul tarii vor predomina formarea silicvelor si a boabelor in silicve (30-100%).
 
In functie de data semanatului, floarea-soarelui se va afla la dezvoltarea primei perechi de frunze (30-100%) si infrunzirea (7-19 frunze) pe majoritatea suprafetelor agricole, uniformitatea si vigurozitatea plantelor fiind pe ansamblu medie si buna.
 
Sub aspect fenologic, la cultura de porumb se vor inregistra rasarirea (50-100%), formarea frunzei a treia (20-100%) si infrunzirea (5-12 frunze) in majoritatea zonelor agricole, cu o stare de vegetatie in general buna.
 
In principalele bazine specializate, sfecla de zahar isi va definitiva rasarirea (80-100%), continuandu-se totodata dezvoltarea primei perechi de frunze si alungirea axei hipocotile (10-100%). La cartof, functie de data plantatului, predominante vor fi formarea/cresterea lastarilor laterali si tuberizarea la soiurile timpurii de consum.
 
La speciile de samburoase se vor semnala cresterea si coacerea fructelor, precum si infrunzirea, iar la semintoase, legarea si formarea rodului, cresterea lastarilor si infrunzirea, in cea mai mare parte a plantatiilor. 
 
La soiurile timpurii de cires aflate la maturitatea tehnologica se vor continua lucrarile de recoltare. Vita de vie se va afla in fazele de infrunzire, crestere a lastarilor si aparitia inflorescentelor in majoritatea podgoriilor, iar la soiurile timpurii de masa se va continua inflorirea.
 
Datorita precipitatiilor prognozate, lucrarile agricole in camp (fertilizari, erbicidari, prasile manuale/mecanice, tratamente fito-sanitare, etc.) vor fi temporar intrerupte.
 
Administratia Nationala de Meteorologie recomanda:
  • Administrarea de tratamente fito-sanitare la speciile de camp si pomi-viticole;
  • Combaterea buruienilor (erbicidari, prasile mecanice/manuale) in culturile prasitoare;
  • Fertilizarea faziala a speciilor de toamna;
  • Efectuarea tratamentelor fito-sanitare in plantatiile pomicole si viticole.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016