Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru intervalul 11 - 17 august 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-intervalul-11-17-august-2012

Pe ansamblu, intervalul 11 - 17 august 2012 se va caracteriza printr-o vreme normala sub aspect termic, in aproape toata tara, informeaza buletinul emis de Administratia Nationala de Meteorologie. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 13...24 grade Celsius, limite apropiate de mediile climatologice, in cea mai mare parte a tarii. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 15...31 grade Celsius, la nivelul intregii tari.


Temperatura minima a aerului se va situa intre 6...21 grade Celsius, in majoritatea zonelor agricole, valorile cele mai scazute fiind posibile in zonele depresionare. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi locale, cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in cea mai mare parte a tarii.

Local, la inceputul perioadei, in sudul si estul tarii, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol, totodata fiind conditii de producere a grindinei.

In cultura neirigata de porumb, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor, pe adancimea de sol 0-100 cm, se va mentine in limite scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), in majoritatea regiunilor agricole. in estul, sud-vestul Banatului si local nord-vestul Munteniei gradul de aprovizionare cu apa a solului se va situa la valori satisfacatoare.

In conditiile agrometeorologice mentionate, pe terenurile agricole unde se mentin deficite de umiditate in sol, la culturile de camp si speciile pomi-viticole, procesele vegetative vor fi in continuare stanjenite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, se va semnala un ritm de crestere al fructelor/boabelor mai redus decat in mod normal, acumularea fortata a zaharului in fructe, subdimensionarea si caderea prematura a rodului. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta pe ansamblu, medie si slaba, indeosebi pe terenurile afectate de fenomenul de seceta pedologica prelungita.

In functie de data semanatului, floarea-soarelui se va afla la maturitatea in ceara (60-100%) si deplina (10-100%) la nivelul intregii tari, izolat fiind posibila declansarea lucrarilor de recoltare. Cultura de porumb, functie de gradul de precocitate al hibridului, va parcurge fazele de maturitate in lapte (60-100%), ceara (10-100%) si deplina (10-60%).

Sfecla de zahar va inregistra alungirea si ingrosarea axei hipocotile (40-100%), concomitent cu procesul de acumulare a zaharului in radacina.

In cea mai mare parte a bazinelor specializate, la cartof vor predomina cresterea tuberculilor si uscarea prematura a vrejilor, precum si maturitatea tehnologica si recoltarea.

La soiurile de semintoase (mar, par, gutui) se vor continua cresterea rodului si acumularea zaharului in fructe, iar la samburoase (piersic, prun) se vor extinde lucrarile de recoltare.

Vita de vie va parcurge cresterea si maturarea boabelor in majoritatea regiunilor viticole, iar la soiurile timpurii de masa va fi posibila declansarea lucrarilor de recoltare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016