Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru intervalul 2 - 8 august 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-intervalul-2-8-august-2012

Sub aspect termic, in intervalul 02 – 08 August 201 va predomina o vreme calda in majoritatea regiunilor agricole, chiar caniculara indeosebi in zonele de campie din sudul si estul tarii. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 20...31 grade Celsius, mai ridicata cu 1...8 grade Celsius in raport cu normalul perioadei, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 27...38 grade Celsius, la scara intregii tari.


Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 9...25 grade Celsius, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, reduse cantitativ, cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi in nordul si sud-estul tarii.

Continutul de apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb se va situa la valori scazute si deosebit de scazute, in cea mai mare parte a tarii, seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema. Pe unele suprafete agricole din Banat si local, in sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul Moldovei, nord-vestul Munteniei si al Olteniei, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare.

Regimul termic al aerului si solului mai ridicat decat in mod normal si persistenta insolatiei in orele de amiaza vor determina fortarea proceselor de maturare, ofilirea, rasucirea si uscarea partiala a aparatului foliar la culturile prasitoare, in special pe terenurile unde se mentine fenomenul de seceta pedologica.

Starea de vegetatie a culturilor de porumb si floarea-soarelui se va deprecia in continuare, plantele prezentand stiuleti incomplet formati, boabe sistave, capitule cu diametrul redus, seminte seci, semnalandu-se totodata cresterea procentului de plante sterile. in plantatiile pomi-viticole se vor inregistra ingalbenirea frunzelor, subdimensionarea fructelor, caderea prematura a acestora, fortarea procesului de acumulare a zaharurilor, boabe mici si stirbite la struguri. Cultura de floarea-soarelui va parcurge fazele de maturitate in ceara (40-100%) si deplina (10-70%), in cea mai mare parte a regiunilor agricole. in functie de data semanatului si agrotehnica aplicata, porumbul se va afla la maturitate lapte (30-100%), ceara (10-80%) si deplina (10-50%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


in principalele bazine de cultura, la sfecla de zahar vor predomina alungirea si ingrosarea axei hipocotile (30-100%), local fiind posibil inceputul acumularii zaharului in radacina (10-20%), iar la cartof se vor continua cresterea tuberculilor, uscarea vrejilor, precum si recoltarea la soiurile pentru consum. La speciile pomicole se vor semnala cresterea/coacerea rodului, acumularea zaharului in fructe, dezvoltarea mugurelui terminal, iar la soiurile ajunse la maturitatea tehnologica se va inregistra recoltarea.

in toate podgoriile, vita de vie se va afla in fazele de crestere si dezvoltare a boabelor, iar local, la soiurile de masa se va putea inregistra acumularea zaharurilor si coacerea in "parga".

Ca urmare a mentinerii secetei pedologice prelungite, lucrarile agricole in camp (araturi in vederea insamantarilor de toamna) se vor desfasura pe ansamblu cu dificultate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016