Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prognoza agrometeorologica pentru intervalul 2 - 8 august 2012
Sub aspect termic, in intervalul 02 – 08 August 201 va predomina o vreme calda in majoritatea regiunilor agricole, chiar caniculara indeosebi in zonele de campie din sudul si estul tarii. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 20...31 grade Celsius, mai ridicata cu 1...8 grade Celsius in raport cu normalul perioadei, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 27...38 grade Celsius, la scara intregii tari.
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 9...25 grade Celsius, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, reduse cantitativ, cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi in nordul si sud-estul tarii.
Continutul de apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb se va situa la valori scazute si deosebit de scazute, in cea mai mare parte a tarii, seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema. Pe unele suprafete agricole din Banat si local, in sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul Moldovei, nord-vestul Munteniei si al Olteniei, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare.
Regimul termic al aerului si solului mai ridicat decat in mod normal si persistenta insolatiei in orele de amiaza vor determina fortarea proceselor de maturare, ofilirea, rasucirea si uscarea partiala a aparatului foliar la culturile prasitoare, in special pe terenurile unde se mentine fenomenul de seceta pedologica.
Starea de vegetatie a culturilor de porumb si floarea-soarelui se va deprecia in continuare, plantele prezentand stiuleti incomplet formati, boabe sistave, capitule cu diametrul redus, seminte seci, semnalandu-se totodata cresterea procentului de plante sterile. in plantatiile pomi-viticole se vor inregistra ingalbenirea frunzelor, subdimensionarea fructelor, caderea prematura a acestora, fortarea procesului de acumulare a zaharurilor, boabe mici si stirbite la struguri. Cultura de floarea-soarelui va parcurge fazele de maturitate in ceara (40-100%) si deplina (10-70%), in cea mai mare parte a regiunilor agricole. in functie de data semanatului si agrotehnica aplicata, porumbul se va afla la maturitate lapte (30-100%), ceara (10-80%) si deplina (10-50%).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
in principalele bazine de cultura, la sfecla de zahar vor predomina alungirea si ingrosarea axei hipocotile (30-100%), local fiind posibil inceputul acumularii zaharului in radacina (10-20%), iar la cartof se vor continua cresterea tuberculilor, uscarea vrejilor, precum si recoltarea la soiurile pentru consum. La speciile pomicole se vor semnala cresterea/coacerea rodului, acumularea zaharului in fructe, dezvoltarea mugurelui terminal, iar la soiurile ajunse la maturitatea tehnologica se va inregistra recoltarea.
in toate podgoriile, vita de vie se va afla in fazele de crestere si dezvoltare a boabelor, iar local, la soiurile de masa se va putea inregistra acumularea zaharurilor si coacerea in "parga".
Ca urmare a mentinerii secetei pedologice prelungite, lucrarile agricole in camp (araturi in vederea insamantarilor de toamna) se vor desfasura pe ansamblu cu dificultate.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 19 - 25 noiembrie 2024. Sunt prognozate precipitatii predominant sub forma de ploi locale
- » Prognoza agrometeorologica 12 - 18 noiembrie. In zonele joase si de lunca se vor mentine conditii de producere a cetii, asociata cu burnita
- » Prognoza agrometeorologica 5 - 11 noiembrie 2024. Continutul de apa din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute
- » Prognoza agrometeorologica 29 octombrie - 4 noiembrie 2024. Precipitatiile prognozate vor fi reduse cantitativ
- » Prognoza agrometeorologica 22 - 28 octombrie 2024. Se recomanda urgentarea insamantarilor la orzul si graul de toamna
Idei de afaceri in agricultura