Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru luna august

prognoza-agrometeorologica-pentru-luna-august

Sub aspect termic, in luna august va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit in sud-estul si local in sudul si vestul tarii, iar in restul regiunilor agricole, valorile termice din aer vor fi apropiate de normele climatologice.


Cantitatile de precipitatii prognozate vor fi deficitare in majoritatea regiunilor agricole ale tarii, exceptand zonele nordice, unde acestea vor avea valori apropiate de mediile multianuale lunare.
 
Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperatura sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp, ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
 
Starea solului
In cultura neirigata de porumb, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, la sfarsitul lunii august 2016, se va mentine in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in cea mai mare parte a zonelor de cultura ale tarii. Aprovizionarea cu apa a solului se va situa in limite satisfacatoare, indeosebi in centrul si vestul teritoriului agricol. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Caracteristici fenologice
In zilele cele mai calde, pe fondul stresului hidric asociat cu cel termic din aer si sol, la culturile prasitoare (porumb, floarea-soarelui) vor fi posibile fortari stadiale, ofilirea, rasucirea si uscarea partiala a aparatului foliar in orele de amiaza, in aproape toata tara.
 
Totodata, absenta precipitatiilor si insolatia puternica vor putea determina deprecierea elementelor de rod (stiuleti de dimensiuni reduse si boabe sistave la porumb si seminte seci la floarea-soarelui), indeosebi pe arealele agricole unde se vor mentine deficite de umiditate in sol.
In functie de data semanatului, cultura de floarea-soarelui isi va continua maturitatea in ceara si maturitatea deplina, izolat fiind posibila declansarea lucrarilor de recoltare. 
 
Porumbul, in functie de precocitatea hibrizilor si de conditiile pedo-climatice, se va afla predominant la maturitatea in lapte, ceara si deplina, cu o stare de vegetatie a plantelor in general buna si medie, in special pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului.
 
In cea mai mare parte a tarii, sfecla de zahar va parcurge ingrosarea radacinilor si acumularea zaharului, iar la cartof se vor semnala dezvoltarea tuberculilor, vestejirea vrejilor si maturitatea tehnologica la soiurile de vara, totodata continuandu-se recoltarea. 
 
Speciile pomicole isi vor continua cresterea, dezvoltarea si coacerea fructelor, concomitent cu acumularea zaharului, precum si recoltarea la soiurile de sezon.
 
Vita de vie va parcurge fazele de crestere si maturare a boabelor, in aproape toate podgoriile, continuandu-se totodata recoltarea la soiurile extratimpurii si timpurii de vara, indeosebi in jumatatea de sud a tarii.
 
Lucrarile agricole specifice campaniei de vara (recoltarea, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi etc.) se vor desfasura in conditii bune, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
-  Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
- Efectuarea lucrarilor de pregatire a terenurilor in vederea insamantarilor de toamna, indeosebi pe suprafetele cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului;
- Continuarea lucrarilor de recoltare la speciile pomi-viticole aflate la maturitatea de consum.
 
Sursa: ANM

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016