Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 05-11 ianuarie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-05-11-ianuarie-2012

Vremea calda de la inceputul perioadei 05 - 11 ianuarie 2012 va intra treptat intr-un proces de racire, devenind normala sub aspect termic, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii, informeaza buletinul saptamanal al Administratiei Nationale de Meteorologie.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -4...9 grade Celsius, mai ridicata cu 1...9 grade Celsius in raport cu mediile multianuale in primele zile şi -6...3 grade Celsius, limite apropiate de normele climatologice spre sfarşitul perioadei. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -3...12 grade Celsius, la scara intregii tari.

Temperatura minima a aerului se va incadra intre -9...7 grade Celsius, in aproape toata tara, fiind conditii de producere a brumei şi a inghetului superficial la sol. Din punct de vedere pluviometric, se intrevad precipitatii mixte (ploaie, lapovita şi ninsoare) in majoritatea regiunilor agricole, mai insemnate cantitativ in primele zile ale intervalului.

Local, se vor semnala intensificari temporare ale vantului.

Aprovizionarea cu apa a solului pe adancimea 0-50 cm, se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim şi optime, in cea mai mare parte a teritoriului agricol. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata şi izolat puternica) se vor mentine pe unele areale agricole din estul şi sud-estul tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


in conditiile agrometeorologice prognozate, culturile de camp şi pomi-viticole işi vor continua starea de repaus vegetativ in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Totodata, pe suprafetele agricole din jumatatea de sud a tarii, vor fi posibile reluari temporare ale proceselor de vegetatie ale plantelor, in special la inceputul intervalului.

Functie de data semanatului, la orzul şi graul de toamna se vor semnala rasarirea (80-100%), aparitia frunzei a treia (50-100%) şi infratirea (10-80%).

Sub aspect fenologic, cultura de rapita se va afla in faza de infrunzire (4-9 frunze). in toate plantatiile, la pomii fructiferi şi vita de vie se va continua stadiul de repaus vegetativ. in zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de sezon vor fi intrerupte temporar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016