Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 10 - 15 februarie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-10-15-februarie-2012

In intervalul 10-15 februarie 2012 va predomina o vreme rece, chiar geroasa, pe intreg teritoriul agricol al tarii. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -22...-7°C, in aproape toata tara, abaterile termice negative fiind de 1...16°C. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -18...-4, la nivelul intregii tari.


Temperatura minima a aerului se va incadra intre -27...-10°C, in majoritatea zonelor de cultura, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii sub forma de ninsoare, iar vantul va prezenta intensificari temporare, in aproape toate regiunile. Izolat, se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a regiunilor agricole ale tarii. Local, in nord-estul Moldovei sunt posibile deficite moderate de apa in sol.

La data de 10 Februarie 2012, aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, prezinta valori satisfacatoare (AS), apropiate de optim (ApO) si optime (AO), in majoritatea regiunilor agricole ale tarii. Deficite moderate de umiditate in sol (seceta pedologica moderata-SM), se semnaleaza local in sud-vestul Transilvaniei si nord-estul Moldovei

Starea de vegetatie a culturilor agricole in conditiile agrometeorologice mentionate, atat speciile de rapita, orz si grau de toamna, cat si cele pomi-viticole se vor afla in stadiul de repaus biologic, la nivelul intregii tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe terenurile cu strat superficial (sub 10 cm), precum si pe cele unde zapada a fost spulberata, ca urmare a temperaturilor minime din aer situate sub pragurile biologice critice de rezistenta ale plantelor (Tmin.<-10...-15...-20°C), se va mentine riscul deprecierii aparatului foliar prin brunificari si arsuri ale varfului frunzelor.

Sub aspect fenologic, la cerealierele de toamna (orz si grau) se vor inregistra diferite stadii de dezvoltare, respectiv rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (10-100%). La rapita se va semnala faza de infrunzire, la nivelul intregii tari. in toate plantatiile pomicole si viticole se va mentine starea de repaus vegetativ.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016