Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 10 - 16 decembrie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-10-16-decembrie-2019

ANM a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 10 - 16 decembrie 2019. Consult-o mai jos!


Caracteristici meteorologice
In acest interval va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 0...11°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, pe intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 2...13°C, in aproape toate regiunile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -2...9°C in cea mai mare parte a zonelor de cultura, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni, inregistrandu-se bruma si inghet superficial la sol.
 
Din punct de vedere pluviometric, sunt posibile ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului, in aproape toata tara. Totodata, in zonele joase si de lunca se vor mentine conditii de producere a cetii.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa in stratul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si local extrema, in Transilvania, Banat, pe suprafete extinse din Dobrogea, Crisana, Muntenia, nordul, centrul, estul si sud-estul Moldovei, izolat sudul si estul Olteniei. 
 
Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare si apropiate de optim, in cea mai mare parte a Olteniei, local vestul, centrul, estul si sudul Moldovei, nordul si centrul Munteniei, izolat in estul si sud-estul Dobrogei, vestul Crisanei, nordul Maramuresului.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, ritmurile vegetative ale culturilor de toamna se vor desfasura pe ansamblu normal in aproape toata tara si usor mai lent in regiunile nordice si centrale. Starea de vegetatie a plantelor va fi buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate tardiv. 
 
Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna, functie de data semanatului vor parcurge rasarirea (60-100%), aparitia frunzei a treia (40-100%) si infratirea (30-100%), in majoritatea zonelor agricole.
 
Cultura de rapita semanata in epoca optima isi va continua in bune conditii faza de dezvoltare a aparatului foliar (4-13 frunze), la nivelul intregii tari. 
 
In cea mai mare parte a plantatiilor, speciile pomicole si viticole vor inregistra starea de repaus vegetativ. Totodata, in vii si livezi se vor putea efectua lucrarile de protectie impotriva inghetului.
 
In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole in camp (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi, etc.) vor fi intrerupte temporar.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de fosfor si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima;
  • Finalizarea araturilor adanci de toamna pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
  • Lucrari de intretinere in plantatiile pomicole si viticole. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016