Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 10-16 noiembrie. Vremea se raceste.

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-10-16-noiembrie-vremea-se-raceste

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 10 - 16 noiembrie 2011. Vremea normala de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de racire accentuata, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2...9 grade Celsius in primele zile, valori apropiate de normele climatologice si -5...6 grade Celsius spre sfarsitul intervalului, abaterile termice negative fiind de 1...6 grade Celsius.


Temperatura maxima a aerului se va situa intre 0...13 grade Celsius, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -10...4 grade Celsius in majoritatea regiunilor agricole, posibil mai scazute in depresiuni, unde local se va produce bruma si inghet la sol.

Sub aspect pluviometric sunt posibile precipitatii sub forma de ploaie in cea mai mare parte a zonelor agricole, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), indeosebi in sud-estul tarii, fiind insotite de intensificari ale vantului.

Rezerva de umiditate in cultura graului de toamna in stratul de sol 0-20 cm, se va mentine la valori satisfacatoare si apropiate de optim, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Seceta pedologica cu diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema, se va semnala in continuare in estul, sud-estul si vestul teritoriului agricol.

REZERVA DE APA IN SOL

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


La data de 09 Noiembrie 2011, rezerva de umiditate in cultura graului de toamna, pe adancimea de sol 0-20 cm, inregistreaza valori satisfacatoare (AS) si local apropiate de optim (ApO), in majoritatea zonelor de cultura. Pe suprafete agricole extinse din estul, sud-estul si vestul tarii se mentine fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate (moderata-SM, puternica-SP si extrema-SE).



Pe fondul regimului termic din aer si sol mai scazut decat in mod normal, procesele fiziologice ale speciilor de toamna vor inregistra o incetinire a ritmurilor de vegetatie, mergand pana la stagnarea temporara a proceselor vegetative, indeosebi in nordul si centrul tarii.

Pe ansamblu, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie   si buna in cea mai mare parte a teritoriului agricol, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe suprafetele cu deficite de apa in sol.

Functie de data semanatului si conditiile pedo-climatice, orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de germinare-rasarire (60-100%) si formare a frunzei a treia (10-70%).

Cele mai avansate fenologic vor fi culturile semanate in epoca optima din sudul și estul tarii, unde va fi posibil inceputul infratirii. in principalele bazine de cultura, rapita semanata in epoca optima isi va continua rasarirea (60-100%) și dezvoltarea aparatului foliar (4-7 frunze).

Pomii fructiferi si vita de vie din aproape toate plantatiile vor inregistra procesele de maturare a lemnului/coardelor, colorarea si caderea frunzelor, precum si adaptarea la conditiile de iernare. Lucrarile agricole in camp se vor efectua in conditii relativ bune, exceptand zilele cu precipitatii.

Tabel comparativ: precipitatii luna noiembrie 2010 fata de noiembrie 2011, la statia meteo Buzau

Precipitatii luna noiembrie 2010


Precipitatii luna noiembrie 2011



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016