Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 11-17 ianuarie 2022

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-11-17-ianuarie-2022

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 11-17 ianuarie 2022. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, vremea mai rece de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire treptata, devenind normala sub aspect termic, in toate regiunile agricole.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -12...0°C in primele zile, abaterile termice negative fiind de 1...6°C si -8...5°C in restul intervalului, limite apropiate de normele climatologice, in cea mai mare parte a tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -6...10°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -18...2°C la nivelul intregii tari, producandu-se inghet la sol.
 
Sunt posibile precipitatii sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, pe aproape intreg teritoriul agricol. De asemenea, vor fi conditii de producere a cetii, izolat asociata cu depunere de chiciura.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in Maramures, Transilvania, Banat si Oltenia, cea mai mare parte a Crisanei, Munteniei si Dobrogei, izolat in sud-estul Moldovei. 
 
Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra pe suprafete agricole extinse din Moldova, izolat nordul si nord-estul Munteniei, centrul Dobrogei, sud-estul Crisanei.
 
Ca urmare, speciile de camp si pomi-viticole se vor afla in stadiul de repaus vegetativ, in aproape toata tara. Totodata, la culturile de rapita, orz si grau de toamna, datorita temperaturilor minime mai scazute din aer si sol situate sub pragurile biologice critice de rezistenta (-10…-15°C) ale plantelor, local vor fi posibile vatamari ale aparatului foliar prin brunificari si degeraturi ale frunzelor, in special in semanaturile tardive si pe terenurile fara strat protector de zapada.
 
Sub aspect fenologic, la cerealierele de toamna (orz si grau) infiintate inperioada optima se vor semnala fazele de infrunzire si infratire (10-100%), iar culturile semanate tardiv vor parcurge rasarirea si aparitia frunzei a treia (30-100%).
 
Cultura de rapita din sudul, sud-estul, estul si centrul tarii se va afla predominant in faza de infrunzire, cu o stare de vegetatie pe ansamblu buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate tardiv.
 
In cea mai mare parte a plantatiilor, la pomii fructiferi si vita-de-vie se va mentine repausul vegetativ, speciile fiind in general, bine adaptate conditiilor de iernare.
 
In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de sezon vor fi intrerupte temporar.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea efectuarii controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna, precum si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
  • Aplicarea ingrasamintelor organice si continuarea efectuarii lucrarilor de intretinere in vii si livezi.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016