Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 11-17 septembrie 2020

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-11-17-septembrie-2020

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 11-17 septembrie 2020. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod obisnuit, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 15...27°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, in toate regiunile agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 22...32°C, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre 8...21°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Regimul termic mediu diurn al solului la adancimea de 5 cm, se va incadra intre 17...28°C, valori optime pentru pregatirea patului germinativ in vederea insamantarii culturilor de rapita si orz de toamna, precum si parcurgerii primelor faze de vegetatie la cele semanate pana in prezent.
 
Sunt posibile precipitatii in general nesemnificative din punct de vedere agricol, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de umiditate pe profilul de sol 0-20 cm ogor se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema, in Dobrogea, Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, pe suprafete agricole extinse din Transilvania si Moldova, local in nordul, nord-estul, sud-estul, nord-vestul, vestul si sud-vestul Munteniei. 
 
Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim, in cea mai mare parte a Munteniei, local centrul si estul Moldovei, izolat sud-estul Transilvaniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul stresului termic si hidric din aer si sol din perioada cu cerinte maxime fata de apa ale plantelor, procesele vegetative la culturile prasitoare neirigate (porumb, floarea-soarelui) vor fi accelerate si chiar fortate, cu repercusiuni asupra cantitatii si calitatii recoltelor. 
 
La floarea-soarelui in regim neirigat se va inregistra maturitatea deplina (50-100%), si recoltarea pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
In functie de data semanatului si precocitatea hibridului, porumbul se va afla la maturitate ceara (70-100%) si maturitate deplina (50-100%), extinzandu-se suprafetele in curs de recoltare.
 
Sfecla de zahar din principalele bazine de cultura isi va continua ingrosarea axei hipocotile, concomitent cu acumularea zaharului in radacina, iar cartoful va parcurge vestejirea vrejilor, maturitatea tehnologica si recoltarea.
 
La pomii fructiferi si vita-de-vie vor predomina coacerea fructelor/boabelor, a lemnului si acumularea zaharului, iar soiurile aflate la maturitatea de consum se vor recolta in continuare.
 
La culturile de rapita si orz de toamna se vor extinde suprafetele insamantate, iar la cele infiintate pana in prezent se vor inregistra fazele incipiente de vegetatie (germinare si rasarire), precum si aparitia primelor frunze, indeosebi pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp (recoltare, transport, depozitarea produselor, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, fertilizari in vii si livezi, etc.) se vor efectua pe ansamblu in bune conditii. De asemenea, pe arealele agricole unde se mentin deficite accentuate de umiditate in sol, lucrarile de arat si de pregatire a patului germinativ in vederea infiintarii culturilor de toamna se vor desfasura cu dificultate.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
  • Efectuarea araturilor si pregatirea patului germinativ in vederea insamantarii culturilor de toamna in epoca optima, pe terenurile agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului in stratul 0-20 cm (ogor);
  • In zonele unde se mentin deficite de umiditate in sol, in scopul conservarii apei, se recomanda lucrari superficiale de pregatire a terenului;
  • Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a produselor agricole de sezon;
  • Lucrari de intretinere la pomii fructiferi si vita-de-vie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016