Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 12 - 17 decembrie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-12-17-decembrie-2012

Sub aspect termic, perioada 12 - 17 decembrie 2012 se va caracteriza printr-o vreme deosebit de rece, chiar geroasa dimineata si noaptea, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -18...4 grade Celsius, in cea mai mare parte a tarii, abaterile termice negative fiind de 1...13 grade Celsius.


Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -11...5 grade Celsius, pe aproape intreg teritoriul. Temperatura minima a aerului se va situa intre -26...3 grade Celsius, in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori inregistrandu-se in depresiuni, unde se va produce inghet la sol.

Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), mai insemnate cantitativ, indeosebi la inceputul perioadei. De asemenea vantul va prezenta intensificari temporare, local viscolind zapada.

Totodata, in zonele depresionare vor fi conditii de depunere a chiciurei, iar in sudul si sud-estul tarii se va produce polei. Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole. Izolat in sudul tarii sunt posibile deficite moderate de apa in sol. in conditiile agrometeorologice mentionate, culturile de toamna se vor afla predominant in stadiul de repaus biologic, la nivelul intregii tari.

Pe terenurile agricole unde temperaturile minime din aer vor scadea sub pragurile biologice critice (-10...-15... -20 grade Celsius grade) de rezistenta a plantelor si in absenta unui strat protector de zapada va exista riscul deprecierii aparatului foliar prin brunificari (arsuri) si degeraturi ale varfului frunzelor, indeosebi in culturile semanate in afara epocii optime, insuficient calite si nepregatite pentru conditiile de iernare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sub aspect fenologic, la cerealierele de toamna (orz si grau) infiintate in epoca optima se vor semnala formarea frunzei a treia (60-100%) si infratirea (30-100%), iar la cele tardive rasarirea (70-100%) si aparitia frunzei a treia (10-100%).

Cultura de rapita va inregistra faza de infrunzire (8-14 frunze), pe aproape intreg teritoriul agricol. in toate plantatiile, pomii fructiferi si vita de vie se vor afla in stadiul de repaus vegetativ, speciile fiind in general bine adaptate conditiilor de pe parcursul iernii.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016