Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 12-18 ianuarie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-12-18-ianuarie-2012

In prima parte a intervalului 12 – 18 ianuarie 2012 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, dupa care, in ultimele zile se va produce o racire a vremii, aceasta devenind normala, in aproape toata tara, se arata in buletinul informativ saptamanal publicat de Administratia Nationala de Meteorologie.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -4 si 3 grade Celsius la inceputul perioadei, abaterile termice pozitive fiind de 1 si 5 grade Celsius si -9 si 3 grade Celsius spre sfarsitul intervalului, valori apropiate de mediile climatologice, pe aproape intreg teritoriul agricol. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -4 si 10 grade Celsius, la nivelul intregii tari.

Temperatura minima a aerului se va situa intre -14 si 1 grade Celsius in majoritatea zonelor de cultura, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), predominant sub forma de ninsoare, in cea mai mare parte a tarii. Vantul va prezenta intensificari temporare, in aproape toate regiunile.

In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate accesibila plantelor pe profilul de sol 0-50 cm, se va mentine in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura ale tarii.

Seceta pedologica moderata se va semnala in estul si local in sudul teritoriului agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe ansamblu, la culturile agricole se va mentine stadiul de repaus biologic, in cea mai mare parte a tarii. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta in general medie si slaba, indeosebi in culturile infiintate in afara epocii optime.

Cerealierele de toamna (orz si grau) semanate in perioada optima se vor afla in fazele de infrunzire si infratire (10-100%), iar la cele tardive vor predomina rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%).

In centrul, sudul, sud-estul si estul tarii, la rapita se va semnala infrunzirea (4-8 frunze).

Speciile pomi-viticole vor inregistra starea de repaus vegetativ, in toate plantatiile. Ca urmare, lucrarile agricole in camp se vor desfasura in general in conditii bune, exceptand zilele cu precipitatii.

Specialistii ANM recomanda continuarea efectuarii controlului biologic sistematic in vederea determinarii vigurozitatii plantelor la culturile de toamna, precum si a evolutiei mugurilor de rod la speciile pomi-viticole. In cultura mare, acestia recomanda administrarea ingrasamintelor organice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton