Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 14- 20 decembrie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-14-20-decembrie-2012

Vremea deosebit de rece de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de incalzire, in cea mai mare parte a teritoriului. Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -18...5 grade Celsius in prima parte a perioadei, abaterile termice negative fiind de 1...13 grade Celsius si -5...7 grade Celsius in ultimele zile, valori apropiate de normele climatologice.


Temperatura maxima a aerului se va situa intre -10...8 grade Celsius, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -26...5 grade Celsius in aproape toate zonele de cultura, cele mai scazute valori inregistrandu-se in depresiuni, determinand producerea inghetului la sol. Se prognozeaza precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), predominant sub forma de ninsoare in majoritatea regiunilor agricole. De asemenea, vantul va prezenta intensificari, indeosebi la inceputul perioadei in nord-estul, centrul si sudul tarii, viscolind zapada. Local, vor fi conditii de formare a poleiului si de producere a cetii asociata cu depunere de chiciura.

In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm va prezenta in continuare valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, la nivelul intregii tari.

Ca urmare, la speciile de camp si pomi-viticole se va mentine starea de repaus biologic in majoritatea zonelor de cultura, iar in zilele cele mai calde vor fi posibile reluari lente si temporare ale proceselor de vegetatie. De asemenea, temperaturile minime din aer situate sub limitele biologice critice (-10...-15...-20 grade Celsius), de rezistenta a plantelor, precum si in absenta unui strat protector de zapada, va exista riscul deprecierii aparatului foliar prin ingalbeniri si brunificari ale varfului frunzelor.

Culturile de orz si grau de toamna semanate in perioada optima se vor afla in fazele de formare a frunzei a treia (60-100%) si infratire (30-100%), iar cele intarziate fenologic vor inregistra rasarirea (70-100%) si aparitia frunzei a treia (10-100%).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sub aspect fenologic, la rapita semanata in centrul, sudul si estul tarii se va semnala infrunzirea (8-14 frunze). Pomii fructiferi si vita de vie isi vor continua repausul vegetativ in toate plantatiile, speciile avand pe ansamblu o buna rezistenta la conditiile de iernare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016