Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: AgroMeteo

Vremea rece va intra, treptat, intr-un proces de incalzire pana pe 22 martie, informeaza buletinul agrometeorologic publicat de Administratia Nationala de Meteorologie. Potrivit datelor oferite de ANM, temperaturile vor fi cu 1 pana la 5 grade Celsius mai ridicate normele climatologice pentru aceasta perioada. Astfel, temperatura medie diurnă a aerului se va incadra intre -10 si plus 4 grade Celsius la inceputul intervalului. Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă intre -4 si 18 grade Celsius, in vreme ce temperatura minima va fi cuprinsa intre -16 si plus 8 grade Celsius, cele mai scazute valori fiind inregistrate in depresiuni.
Din punct de vedere al precipitatiilor, sunt prognozate ploi insotite de intensificari ale vantului, in aproape toata tara. In aceste conditii, aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm se va mentine in limite satisfacatoare si apropiate de optim.
Plantele isi vor relua treptat procesele de crestere vegetativa, mai ales in jumatatea de sud a tarii. Din punct de vedere fenologic, in functie de regiune si de data semanatului, cerealierele de toamna se afla in faza de formare a frunzei a treia si infrantire, precum si in stadiul de alungire a tulpinii. Rapita se afla, in majoritatea culturilor, in faza de infrunzire (6-12 frunze).
Pomii fructiferi se vor afla in continuare in stadiul de repaus biologic, in cea mai mare parte a plantatiilor, iar pe terenurile cu expozitie sudica se vor inregistra umflarea mugurilor de rod si chiar inmugurirea, indeosebi la speciile timpurii de samburoase.
Plantele isi vor relua treptat procesele de crestere vegetativa, mai ales in jumatatea de sud a tarii. Din punct de vedere fenologic, in functie de regiune si de data semanatului, cerealierele de toamna se afla in faza de formare a frunzei a treia si infrantire, precum si in stadiul de alungire a tulpinii. Rapita se afla, in majoritatea culturilor, in faza de infrunzire (6-12 frunze).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pomii fructiferi se vor afla in continuare in stadiul de repaus biologic, in cea mai mare parte a plantatiilor, iar pe terenurile cu expozitie sudica se vor inregistra umflarea mugurilor de rod si chiar inmugurirea, indeosebi la speciile timpurii de samburoase.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News