Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 16-22 martie 2022

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-16-22-martie-2022

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 16-22 martie 2022. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai rece decat in mod obisnuit in aproape toata tara, chiar geroasa noaptea si dimineata.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -6...9°C, mai scazuta cu 1...7°C in raport cu mediile climatologice, la nivelul intregului teritoriu agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -1...13°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -14...4°C in cea mai mare parte a tarii, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol.
 
Sunt prognozate precipitatii sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. De asemenea, vor fi conditii de producere a cetii, izolat asociata cu depunere de chiciura.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in Moldova, pe suprafete agricole extinse din Muntenia, local in centrul, estul si sudul Transilvaniei, nordul si centrul Dobrogei, estul si centrul Olteniei, izolat vestul Crisanei si nord-vestul Banatului.
 
Aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Maramures, cea mai mare parte a Crisanei, Banatului si Olteniei, local in nord-vestul, vestul, sud-vestul si sudul Munteniei, sudul si estul Dobrogei, nordul, centrul, izolat sudul si sud-vestul Transilvaniei.
 
Culturile de camp si pomi-viticole isi vor mentine starea de repaus vegetativ, pe aproape intreg teritoriul agricol. De asemenea, datorita scaderii temperaturilor minime din aer sub limitele biologice critice (Tmin≤-15...-10°C) de rezistenta ale plantelor, la culturile de toamna semanate tardiv, precum si pe terenurile fara strat protector de zapada sau cu strat superficial (sub 10 cm) se vor putea inregistra vatamari ale aparatului foliar (ingalbeniri, brunificari, degeraturi).
 
Cerealierele de toamna (orz si grau), semanate in perioada optima se vor afla predominant in fazele de formare a frunzei a treia si infratire (40-100%), iar culturile intarziate fenologic isi vor continua rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%).
 
Sub aspect fenologic, cultura de rapita va parcurge faza de dezvoltare a aparatului foliar (5-11 frunze), in toate regiunile agricole.
 
La pomii fructiferi si vita-de-vie se va semnala in continuare stadiul de repaus vegetativ, in toate plantatiile.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole specifice (fertilizari, pregatirea patului germinativ, lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole) se vor desfasura cu dificultate.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Controlul biologic pentru determinarea viabilitatii plantelor de orz, grau de toamna si rapita, precum si a mugurilor de rod si a coardelor la vita-de-vie;
  • Administrarea ingrasamintelor organice si efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomicole si viticole;
  • Aplicarea de ingrasaminte minerale pe baza de azot si potasiu in culturile de toamna semanate in epoca optima;
  • Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016