Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 18-24 septembrie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-18-24-septembrie-2012

In primele zile ale perioadei 18 - 24 septembrie 2012 va predomina o vreme mai calda decat in mod obisnuit, informeaza buletinul saptamanal publicat de Administratia Nationala de Meteorologie. Spre sfarsitul intervalului, regimul termic al aerului va deveni normal, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 15...24 grade Celsius, in prima parte a intervalului, valori mai ridicate cu 1...6 grade Celsius, comparativ cu mediile multianuale si 8...20 grade Celsius in restul zilelor, limite apropiate de normalul perioadei.


Temperatura maxima a aerului se va situa intre 14...30 grade Celsius, in toata tara. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 2...18 grade Celsius, in aproape toate zonele de cultura, posibil mai scazuta in depresiuni.

Regimul termic mediu diurn al solului la adancimea de 5 cm se va situa intre 12...25 grade Celsius, optim continuarii insamantarilor de toamna (rapita, orz) si parcurgerii primelor faze de vegetatie, respectiv germinare si rasarire la culturile infiintate pana in prezent.

Sub aspect pluviometric se intrevad ploi locale, sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in cea mai mare parte a tarii.

Continutul de apa din sol pe profilul 0-20 cm/ogor va inregistra valori scazute (seceta pedologica moderata) și deosebit de scazute (seceta pedologica puternica și local extrema), in cea mai mare parte a teritoriului agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


in nordul Moldovei, local in nord-estul și nordul Munteniei, sudul Transilvaniei, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare. in cultura neirigata de porumb, continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori deosebit de scazute și local scazute, seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv extrema, puternica și local moderata, la nivelul intregii tari.

Pe fondul mentinerii regimului termic din aer si sol mai ridicat, precum si a deficitelor accentuate de apa in sol, procesele de maturare la culturile agricole vor fi in continuare stanjenite, semnalandu-se fortari stadiale, stiuleti subdimensionati si boabe sistave la porumb, fructe mici si deshidratate, productiile fiind reduse cantitativ si calitativ.

De asemenea, la culturile de toamna infiintate pana in prezent, pe terenurile afectate de fenomenul de seceta pedologica, ritmurile de crestere si dezvoltare (germinare, rasarire, infrunzire) vor fi incetinite.

Sub aspect fenologic, la floarea-soarelui se vor extinde si chiar finaliza lucrarile de recoltare, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Cultura de porumb va parcurge predominant maturitatea deplina (70-100%), continuandu-se totodata recoltarea, la nivelul intregii tari. in centrul si estul tarii, sfecla de zahar se va afla la ingrosarea axei hipocotile si acumularea zaharului in radacina.

Cartoful va inregistra uscarea vrejilor si maturitatea tehnologica, precum si recoltarea, la soiurile semitardive si tardive. in plantatiile pomi-viticole, la soiurile ajunse la maturitatea de consum se va continua recoltarea, iar la speciile de sezon se vor semnala coacerea fructelor/boabelor, lemnului, precum si acumularea zaharului. Fenologic, rapita si orzul de toamna semanate in epoca optima se vor afla in fazele de germinare-rasarire (10-60%) si aparitia primelor frunze(10-25%).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016