Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prognoza agrometeorologică pentru perioada 18-25 ianuarie 2012
Prognoza agrometeorologica pentru urmatoarea saptamana aduce vesti bune pentru fermierii care au infiintat culturi in toamna trecute. In toata tara vor cadea precipitatii mixte, sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare. Vremea va fi mai calda decat normal, ceea ce va insemna lipsa pericolului de inghet.
Sub aspect termic, pentru perioada 19 - 25 ianuarie 2012 se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal, in cea mai mare parte a teritoriului agricol, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -6 si 8 grade Celsius, valori mai ridicate cu 1 pana la 8 grade Celsius in raport cu mediile multianuale, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -3 si 11 grade Celsius, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -9 si 4 grade Celsius la scara intregii tari, local, producandu-se bruma si inghet la sol.
Din punct de vedere pluviometric, se intrevad precipitatii sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), in majoritatea regiunilor agricole. Izolat, la inceputul intervalului, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. De asemenea, vor fi posibile intensificari ale vantului, in cea mai mare parte a tarii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Rezerva de apa in sol
La data de 18 ianuarie 2012, rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna, pe profilul de sol 0-100 cm, se incadreaza in limite satisfacatoare (AS), apropiate de optim (ApO) si izolat optime (AO), in cea mai mare parte a regiunilor agricole. Deficite de apa in sol, seceta pedologica fiind moderata (SM) si puternica (SP), se semnaleaza in estul si sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei, local in nordul Munteniei, vestul Banatului si sudul Dobrogei.
Ca urmare, la cerealierele de toamna si speciile pomi-viticole se va continua starea de repaus vegetativ, in aproape toate zonele de cultura. Starea de vegetatie a plantelor se va mentine in general medie si slaba, indeosebi in culturile semanate tardiv, precum si pe terenurile cu deficite de umiditate in sol.
Functie de data semanatului, orzul si graul de toamna vor inregistra diferite faze de vegetatie: rasarire (80-100%), formarea frunzei a treia (50-100%) si infratire (10-100%).
Sub aspect fenologic, cultura de rapita semanata in epoca optima se va afla in faza de infrunzire (4-8 frunze).
La pomii fructiferi si vita de vie se va semnala in continuare stadiul de repaus biologic, la nivelul intregii tari.
In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole specifice acestei perioade vor fi intrerupte temporar
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 5 - 11 noiembrie 2024. Continutul de apa din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute
- » Prognoza agrometeorologica 29 octombrie - 4 noiembrie 2024. Precipitatiile prognozate vor fi reduse cantitativ
- » Prognoza agrometeorologica 22 - 28 octombrie 2024. Se recomanda urgentarea insamantarilor la orzul si graul de toamna
- » Prognoza agrometeorologica 15 - 21 octombrie 2024. Din punct de vedere pluviometric, sunt prognozate ploi locale
- » Prognoza agrometeorologica 8 - 14 octombrie 2024. Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa
Idei de afaceri in agricultura