Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 19-25 februarie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-19-25-februarie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 19-25 februarie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Vremea normala sub aspect termic de la inceputul intervalului va intra treptat intr-un proces de incalzire, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -6...6°C in prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile multianuale si -4...10°C in restul zilelor, mai ridicata cu 1...7°C comparativ cu normele climatologice, in majoritatea zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre -5...15°C, pe intreg teritoriul agricol al tarii.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -8...5°C in aproape toata tara, valori mai scazute fiind posibile in nordul si centrul tarii, determinand producerea inghetului la sol.
 
Sunt prognozate precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), reduse cantitativ, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in cea mai mare parte a regiunilor. 
 
De asemenea, vor fi conditii de producere a cetii, local, asociata cu depunere de chiciura. 
 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate in cultura graului de toamna, pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, la nivelul intregii tari.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, la speciile de toamna si pomi-viticole se va mentine stadiul de repaus biologic pe aproape intreg teritoriul agricol, iar in zonele depresionare nordice si centrale, datorita temperaturilor minime mai scazute din aer si sol va exista in continuare riscul deprecierii aparatului foliar, prin arsuri si necroze ale varfului frunzelor, indeosebi la culturile tardive de rapita, orz si grau. 
 
Totodata, in ultimele zile ale intervalului, regimul hidro-termic din aer si sol va fi in general favorabil reluarii treptate a proceselor fiziologice ale speciilor de camp, indeosebi in zonele de campie din vestul si sudul tarii. De asemenea, la cerealiere, izolat, datorita alternantei inghet-dezghet la sol se va putea semnala fenomenul de “descaltare” a plantelor.
 
Orzul si graul de toamna semanate in perioada optima vor parcurge fazele de aparitia frunzei a treia si infratire (10-100%), iar la culturile infiintate dupa 20 octombrie 2020, se vor inregistra rasarirea si formarea frunzei a treia (25-100%), in cea mai mare parte a tarii. 
 
Sub aspect fenologic, rapita se va afla la infrunzire, plantele prezentand o uniformitate si vigurozitate in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive, precum si o densitate redusa.
 
La pomii fructiferi si vita-de-vie se va continua starea de repaus vegetativ, in toate plantatiile.
 
Lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari, taieri in vii si livezi etc.) se vor desfasura pe ansamblu in bune conditii, acestea fiind sistate temporar doar in zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Efectuarea controlului biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a evolutiei mugurilor de rod la pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Administrarea de ingrasaminte minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima;
  • Lucrari de intretinere (taieri, fertilizari cu ingrasaminte organice) in vii si livezi. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016