Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 19-25 noiembrie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-19-25-noiembrie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 19-25 noiembrie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Vremea normala de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire treptata, in aproape toata tara.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 1...9°C in prima parte a intervalului, limite apropiate de normele climatologice si 2...13°C in ultimele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1..5°C, in majoritatea regiunilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 2...16°C, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre -3...9°C in cea mai mare parte a tarii, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei si a inghetului superficial la sol.
 
Sub aspect pluviometric, se intrevad ploi locale, reduse cantitativ, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. In zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii, local asociata cu burnita.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-50 cm va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Oltenia, Banat si Maramures, cea mai mare parte a Crisanei, Transilvaniei, Munteniei si Dobrogei. Continutul de apa din sol se va situa in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Moldova, local nordul, nord-estul si nordvestul Munteniei, izolat estul si centrulTransilvaniei, vestul Crisanei, centrul Dobrogei.
 
Pe fondul temperaturilor mai ridicate din aer si sol, procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor de toamna se vor desfasura in general normal in cea mai mare parte a zonelor agricole, iar in depresiuni, ritmurile de vegetatie vor fi mai lente si izolat chiar stagnate temporar.
 
Functie de data semanatului si conditiile pedo-climatice, orzul si graul de toamna se vor afla la germinare, rasarire si formarea frunzei a treia (10-100%), precum si infratire (10-70%). 
 
Starea de vegetatie va fi buna si medie in culturile infiintate in epoca optima, respectiv medie si slaba la cele tardive.
 
Sub aspect fenologic, la rapita se va continua dezvoltarea aparatului foliar (7-13 frunze) la nivelul intregii tari.
 
Pomii fructiferi si vita de vie vor intra treptat in starea de repaus vegetativ, continuandu-se totodata ingalbenirea si caderea masiva a frunzelor, in toate plantatiile.
 
Conditiile agrometeorologice prognozate vor permite continuarea lucrarilor agricole in camp (araturi, intretinerea plantatiilor pomi-viticole, fertilizari, etc.) in aproape toate zonele de cultura, cu exceptia zilelor cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Finalizarea araturilor adanci de toamna;
  • Administrarea ingrasamintelor minerale complexe la speciile infiintate in epoca optima;
  • Efectuarea lucrarilor agro-tehnice de intretinere (tratamente fitosanitare, ingropatul viilor), in plantatiile pomi-viticole;
  • Verificarea vigurozitatii si densitatii plantelor la cerealierele de toamna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016