Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 2 - 8 august 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-2-8-august-2019

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a eliberat prognoza agrometeorologica pentru perioada 2 - 8 august 2019.


Caracteristici meteorologice
Vremea calda de la inceputul intervalului va intra treptat intr-un proces de racire, devenind normala sub aspect termic, in aproape toata tara. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 19...29°C in primele zile ale perioadei, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C si 15...25°C spre sfarsitul intervalului, valori apropiate de mediile multianuale. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 19...34°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura minima a aerului va oscila intre 8...23°C, la nivelul intregii tari. Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, insemnate din punct de vedere agricol, fiind insotite de descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului si caderi de grindina, in cea mai mare parte a tarii. 
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb, se va mentine la valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in Maramures, Dobrogea, cea mai mare parte a Banatului, Transilvaniei si Munteniei, local sudul, estul, centrul, nordul si nord-estul Moldovei, vestul Crisanei. Aprovizionarea cu apa accesibila plantelor se va incadra in limite satisfacatoare apropiate de optim si izolat optime, indeosebi in Oltenia, pe suprafete agricole extinse din Moldova, vestul, local nordul si sudul Munteniei, vestul si sud-vestul Crisanei, estul si sud-estul Transilvaniei, izolat in nord-vestul Banatului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe ansamblu, regimul hidro-termic din aer si sol favorabil va determina o evolutie normala a proceselor fiziologice la toate culturile agricole, pe aproape intreg teritoriul agricol. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive, precum si pe terenurile afectate de fenomenul de seceta pedologica. La cultura de grau de toamna va fi posibila finalizarea lucrarilor de recoltare, la nivelul intregii tari.
 
Sub aspect fenologic, floarea-soarelui se va afla in fazele de inflorire (60-100%), maturitate in ceara (30-100%) si maturitate deplina (10-40%), cu o uniformitate si vigurozitate a culturilor pe ansamblu buna si medie. 
 
Porumbul isi va definitiva faza de aparitie a paniculului (100%), aflandu-se predominant la inflorire, matasire si maturitate in lapte (10-100%). Local, la hibrizii extratimpurii si timpurii se va semnala maturitatea in ceara (10-40%). 
 
Cultura de sfecla de zahar va inregistra alungirea si ingrosarea axei hipocotile (60-100%), izolat fiind posibila declansarea acumularii zaharului in radacina (10-20%).
 
La cartoful pentru consum se vor continua cresterea lastarilor laterali, inflorirea, si tuberizarea (70-100%), precum si vestejirea vrejilor la soiurile de vara. 
 
Pomii fructiferi se vor afla predominant in fazele de crestere si coacere a rodului, acumularea zaharului in fructe. De asemenea, la soiurile de sezon se vor continua lucrarile de recoltare.
 
In toate podgoriile, la vita de vie se vor semnala cresterea/dezvoltarea boabelor si acumularea zaharurilor. Local, la soiurile timpurii de masa se va semnala coacerea in „parga”.
 
Lucrarile agricole de sezon (recoltare, erbicidari, prasile manuale, tratamente fito-sanitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, etc.) se vor desfasura pe ansamblu in bune conditii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Recoltarea, transportul si depozitarea produselor agricole de sezon;
  • Eliberarea terenurilor de resturile vegetale si efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de toamna;
  • Continuarea efectuarii lucrarilor de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi si vita de vie (combaterea bolilor si a daunatorilor, fertilizari, erbicidari, prasile manuale);
  • Aplicarea irigatiilor pe suprafetele agricole afectate de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016