Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 20 - 24 ianuarie 2020

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-20-24-ianuarie-2020

ANM a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 20 - 24 ianuarie 2020. Consult-o mai jos!


Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, vremea usor mai calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire treptata, devenind normala sub aspect termic, in majoritatea regiunilor agricole. 
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -8...6°C in prima parte a perioadei, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C si -7...3°C in restul zilelor, limite apropiate de mediile climatologice, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre -4...10°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -12...2°C in aproape toata tara, valori mai scazute, -15...-13°C, fiind posibile in depresiuni, producandu-se inghet la sol. Sunt posibile precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), reduse cantitativ, in majoritatea regiunilor agricole, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. De asemenea, in zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu depuneri de chiciura.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, local in nord-vestul, centrul si sudul Transilvaniei, nordul, nord-vestul si vestul Banatului, nordul, estul, izolat sudul si sud-estul Moldovei, sudul Olteniei si al Crisanei. Rezerva de apa din sol se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Maramures, pe suprafete agricole extinse din Oltenia si Crisana, local in nordul, nord-estul, estul si centrul Transilvaniei, nord-vestul, vestul, centrul, estul si sudul Moldovei, nordul, nord-vestul si vestul Munteniei. 
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, culturile agricole se vor afla in continuare in starea de repaus biologic in cea mai mare parte a tarii. De asemenea, in zilele cele mai reci, pe fondul temperaturilor minime mai scazute din aer si sol, situate sub pragurile biologice critice de rezistenta ale plantelor (-10...-15°C), la speciile de toamna vor fi posibile vatamari ale aparatului foliar prin brunificari si arsuri ale varfului frunzelor, indeosebi pe terenurile fara strat protector de zapada. 
 
Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna vor parcurge rasarirea, formarea frunzei a treia si infratirea (10-100%).
 
In functie de data semanatului, la cultura de rapita se va semnala dezvoltarea aparatului foliar (5-13 frunze).
 
La speciile pomicole si viticole se va inregistra stadiul de repaus vegetativ, la nivelul intregii tari.
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole de sezon se vor putea desfasura in conditii bune, in aproape toata tara.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Efectuarea controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
  • Administrarea ingrasamintelor minerale complexe pe baza de fosfor si potasiu la cerealierele de toamna infiintate in epoca optima.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016