Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 20-26 ianuarie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-20-26-ianuarie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 20-26 ianuarie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, in aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, in aproape toata tara.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -5...11°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, in majoritatea zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 0...14°C, pe intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -9...8°C, valori mai scazute fiind posibile in depresiunile nordice si centrale, local producandu-se inghet la sol.
 
Se intrevad precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), reduse cantitativ, fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. Totodata, in zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in aproape toata tara. 
 
Continutul de apa din sol se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata), izolat in centrul Dobrogei si nord-vestul Banatului.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, la culturile de camp se va inregistra starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. 
 
De asemenea, pe fondul temperaturilor minime scazute din aer si sol de la inceputul intervalului, la speciile de toamna semanate tardiv, precum si pe terenurile fara strat protector de zapada sau cu strat superficial, se vor putea semnala vatamari ale aparatului foliar (ingalbenire, brunificare, degeraturi).
 
Sub aspect fenologic, culturile de orz si grau de toamna se vor afla la rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (10-100%), pe aproape intreg teritoriul agricol. 
 
Rapita va parcurge dezvoltarea aparatului foliar (9-13 frunze), cu o stare de vegetatie a plantelor in general medie si buna, indeosebi in semanaturile efectuate in perioada optima. 
 
La speciile pomicole si viticole din majoritatea plantatiilor se va mentine stadiul de repaus vegetativ.
 
Totodata, lucrarile agricole specifice se vor desfasura cu dificultate. 
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Administrarea ingrasĒŽmintelor minerale pe baza de fosfor si potasiu la speciile de toamnĒŽ semanate in epoca optima, precum si a celor organice in vii si livezi. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016