Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 21-27 noiembrie 2020

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-21-27-noiembrie-2020

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 21-27 noiembrie 2020. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
In aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului in general normal, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -5...9°C, limite apropiate de normele climatologice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 0...12°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -9...5°C pe intreg teritoriul, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi conditii pentru producerea inghetului la suprafata solului.
 
Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), insotite de intensificari ale vantului, la scara intregii tari. 
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa in stratul de sol 0-50 cm, in cultura graului de toamna, se va situa in limite satisfacatoare si apropiate de optim, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. 
 
Deficite de umiditate in sol se vor inregistra in Dobrogea, local centrul, estul, nordul, nordestul, sudul si sud-estul Munteniei, sudul, centrul si estul Olteniei, sud-estul, sudul, estul si izolat centrul Moldovei, sud-vestul Crisanei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, ritmurile biologice la culturile de camp se vor desfasura in general normal, in cea mai mare parte a tarii. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe arealele unde se vor mentine deficite de umiditate in sol.
 
Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna isi vor definitiva germinarea (100%), continuandu-se totodata rasarirea si formarea frunzei a treia (10-100%), precum si infratirea (10-70%), in toata zona agricola.
 
In functie de data semanatului, la rapita se vor semnala fazele de rasarire (60-100%) si crestere a frunzelor (8-12 frunze), pe aproape intreg teritoriul.
 
Pomii fructiferi si vita-de-vie se vor afla la ingalbenirea si caderea frunzelor in majoritatea plantatiilor, speciile fiind pregatite si adaptate la conditiile de iernare. 
 
De asemenea, lucrarile agricole in camp (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi) vor evolua pe ansamblu in bune conditii, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Administrarea ingrasamintelor minerale complexe la speciile de toamna infiintate in epoca optima;
  • Efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole;
  • Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor agricole de resturile vegetale si continuarea efectuarii araturilor adanci de toamna. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016