Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 21-27 septembrie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-21-27-septembrie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 21-27 septembrie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Vremea mai rece sub aspect termic de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de incalzire, in cea mai mare parte a regiunilor.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 6...17°C, in primele zile, abaterile termice negative fiind de 1...4°C si 9...19°C, spre sfarsitul perioadei, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul intregii tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 9...25°C, in majoritatea zonelor de cultura. 
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 2...13°C, pe intreg teritoriul agricol, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare.
 
Temperatura medie diurna a solului pe adancimea de 5 cm va fi cuprinsa intre 12...21°C, favorabila efectuarii lucrarilor de semanat, precum si parcurgerii fazelor incipiente de vegetatie la rapita infiintata pana la aceasta data.
 
Sunt posibile precipitatii sub forma de ploi locale, in aproape toata tara.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de umiditate in stratul de sol 0-20 cm/ogor se va situa in limite scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), in Dobrogea, Oltenia, Banat si Crisana, pe suprafete agricole extinse din  Muntenia, local in sudul, izolat nordul si nord-vestul Moldovei, centrul Transilvaniei. 
 
Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Maramures, cea mai mare parte a Moldovei si Transilvaniei, local in nordul si nord-vestul Munteniei.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, la culturile de toamna, ritmurile de vegetatie se vor desfasura in general normal, indeosebi pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului. De asemenea, local in zonele depresionare, procesele de crestere si dezvoltare ale plantelor vor fi incetinite temporar, pe fondul valorilor termice mai scazute din aer si sol comparativ cu normalul perioadei. 
 
Starea de vegetatie a cerealierelor de toamna se va prezenta in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe terenurile cu deficite de apa in sol. 
 
La porumb vor predomina maturitatea deplina (50-100%) si recoltarea, in majoritatea zonelor de cultura. 
 
Floarea-soarelui se va afla predominant la maturitatea deplina (70-100%), totodata continuandu-se recoltarea in aproape toata tara.
 
Sub aspect fenologic, sfecla de zahar va inregistra ingrosarea axei hipocotile, precum si acumularea zaharului in radacina, iar cartoful, uscarea vrejilor, maturitatea tehnologica si recoltarea.
 
In toate plantatiile, atat pomii fructiferi, cat si vita-de-vie vor parcurge acumularea zaharurilor, maturarea fructelor/ boabelor/ lemnului, ingalbenirea si caderea fiziologica a frunzelor, precum si recoltarea.
 
Functie de data semanatului, rapita si orzul de toamna se vor afla la germinare-rasarire (10-30%), totodata extinzandu-se suprafetele insamantate.
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole de sezon (recoltare, transport si depozitare, araturi, pregatirea patului germinativ, semanat) vor fi sistate temporar in zilele cu precipitatii. 
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Lucrari de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole de sezon;
  • Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale;
  • Efectuarea araturilor adanci de toamna;
  • Continuarea pregatirii patului germinativ in vederea insamantarii culturilor de toamna in epoca optima (15 septembrie-20 octombrie), in special in zonele cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa in stratul arabil al solului;
  • Lucrari de intretinere in vii si livezi.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016