Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 22-28 februarie 2022

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-22-28-februarie-2022

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 22-28 februarie 2022. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
In aceasta perioada va predomina o vreme in general mai calda decat in mod normal, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -4...10°C, valori mai ridicate cu 1...6°C in raport cu mediile climatologice, la nivelul intregului teritoriu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 3...14°C, in toate zonele de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -10...6°C, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, izolat producandu-se inghet la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale in aproape toata tara, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. De asemenea, in zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, gradul de aprovizionare cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare si apropiate de optim, in Maramures, Oltenia, pe suprafete extinse din Banat, Crisana si Transilvania, local in nord-vestul, vestul, sud-vestul si sudul Munteniei, sudul si estul Dobrogei. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra in Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, local estul, sudul si centrul Transilvaniei, nordul si centrul Dobrogei, izolat vestul Crisanei si nord-vestul Banatului.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, speciile de camp si pomi-viticole isi vor continua repausul biologic in zonele nordice si centrale, iar in sudul, sud-estul si vestul tarii, procesele de vegetatie la culturile de toamna se vor desfasura lent, indeosebi in semanaturile efectuate in epoca optima si pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului. Starea de vegetatie a cerealierelor de toamna semanate in perioada optima va fi medie si buna, respectiv medie si slaba la cele infiintate tardiv, precum si pe terenurile afectate de seceta pedologica. Totodata, pe fondul regimului termic din aer mai ridicat, in plantatiile pomicole, exista riscul de sensibilizare a acestora prin inregistrarea fenomenului de decalire, speciile fiind astfel expuse la eventualele episoade de iarna din perioadele urmatoare.
 
La cerealierele de toamna (orz si grau) vor predomina fazele de rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (15-100%), in toate regiunile agricole. 
 
La rapita din Muntenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania se va continua infrunzirea (6-12 frunze), uniformitatea si vigurozitatea plantelor fiind pe ansamblu medie si slaba.
 
In toate plantatiile, pomii fructiferi si vita-de-vie isi vor mentine starea de repaus vegetativ.
 
In general, lucrarile agricole in camp (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi, etc.) se vor desfasura in bune conditii, acestea fiind intrerupte temporar doar in zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Controlul biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a evolutiei mugurilor de rod in plantatiile pomi-viticole;
  • Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima;
  • Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire/fructificare) la pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Continuarea araturilor adanci pe suprafetele agricole cu inghet superficial la sol;
  • Efectuarea araturilor si pregatirea terenurilor in vederea insamantarilor de primavara din prima urgenta, indeosebi pe suprafetele agricole unde umiditatea solului permite realizarea lucrarilor agricole in camp.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016