Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 22-28 noiembrie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-22-28-noiembrie-2012

Pe ansamblu, in perioada 22-28 noiembrie 2012 se va mentine un regim termic al aerului normal, la nivelul intregului teritoriu agricol. Potrivit buletinului agrometeorologic saptamanal emis de Administratia Nationala de Meteorologie, temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2...10 grade Celsius, valori apropiate de normele climatologice, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 3...14 grade Celsius, in majoritatea regiunilor.


Temperatura minima a aerului se va situa intre -8...6 grade Celsius, in cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scazute valori inregistrandu-se in depresiunile din estul Transilvaniei, favorizand producerea brumei si inghetului la suprafata solului. Sub aspect pluviometric, sunt posibile ploi locale, reduse cantitativ, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului.

in cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-50 cm, se va situa in limite satisfacatoare si apropiate de optim, in majoritatea zonelor de cultura. in cea mai mare parte a Dobrogei, Olteniei, sudul si estul Munteniei, nordul si estul Moldovei, local in sudul Transilvaniei, vestul Crisanei si centrul Banatului, se vor inregistra deficite de umiditate in sol, seceta pedologica fiind moderata si local puternica.

Pe ansamblu, procesele biologice ale culturilor de toamna (rapita, orz si grau) vor evolua normal pe majoritatea suprafetelor agricole, iar in nordul si centrul tarii, ritmurile de crestere si dezvoltare ale plantelor vor fi mai lente si chiar stagnate temporar.

Totodata, starea de vegetatie se va mentine in general buna si medie in semanaturile efectuate in perioada optima, iar la cele intarziate fenologic, vigurozitatea plantelor se va prezenta medie si slaba.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sub aspect fenologic, cerealierele de toamna (orz si grau) vor inregistra diferite faze de vegetatie, respectiv: germinare (60-100%), rasarire (40-100%), formarea frunzei a treia (10-100%), precum si infratirea (10-80%).

Cultura de rapita semanata in epoca optima va parcurge predominant infrunzirea (7-13 frunze), la scara intregii tari. La speciile pomi-viticole va fi posibila definitivarea fazei de maturare a lemnului/coardelor, continuandu-se totodata ingalbenirea si caderea masiva a frunzelor. in cea mai mare parte a plantatiilor se va semnala stadiul de repaus biologic.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016