Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 24-30 noiembrie

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-24-30-noiembrie

Vremea rece de la inceputul perioadei 24 - 30 Noiembrie 2011 va deveni normala sub aspect termic, in majoritatea regiunilor agricole, informeaza buletinul agrometeorologic emis de Administratia Nationala de Meteorologie. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -7...4°C in primele zile, abaterile termice negative fiind de 1...5°C si -4...6°C in restul perioadei, valori apropiate de normele climatologice.


Temperatura maxima a aerului se va situa intre -3...9°C in cea mai mare parte a tarii. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -10...2°C, favorizand producerea brumei si inghetului la sol.

Sub aspect pluviometric, sunt posibile precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), neinsemnate din punct de vedere agricol.

Aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-50 cm, in cultura graului de toamna, se va mentine in limite satisfacatoare, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra in continuare pe suprafete agricole extinse din sud-estul, estul, vestul si local sudul teritoriului.

La data de 23 Noiembrie 2011, in cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-50 cm, prezinta valori satisfacatoare (AS), in majoritatea zonelor de cultura. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata-SM si puternica-SP) se inregistreaza pe suprafete agricole extinse din sud-estul, estul, vestul si local sudul tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ca urmare a mentinerii temperaturilor scazute din aer si sol, procesele fiziologice ale speciilor de toamna, vor evolua mai lent pe majoritatea suprafetelor agricole, iar in nordul si centrul tarii, ritmurile de crestere si dezvoltare ale plantelor vor fi stagnate temporar, semnalandu-se chiar starea de repaus biologic.

Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta pe ansamblu buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile intarziate fenologic, precum si pe terenurile cu deficite de umiditate in sol.   

Culturile de orz si grau de toamna se vor afla in fazele de germinare (80-100%), rasarire (70-100%) si formarea frunzei a treia (10-90%). Local, in estul tarii se va semnala inceputul infratirii.

Functie de data semanatului, la rapita se vor continua rasarirea (70-100%) si dezvoltarea aparatului foliar (4-7 frunze). La pomii fructiferi si vita de vie se va semnala in continuare ingalbenirea si caderea masiva a frunzelor, totodata fiind posibila declansarea stadiului de repaus vegetativ, in majoritatea plantatiilor. 



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016