Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 24 - 30 septembrie 2013

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-24-30-septembrie-2013

Vremea nu le va aduce surprize neplacute fermierilor in ultima parte a acestei luni. Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, marti, buletinul agrometeorologic valabil pentru ultima saptamana din luna septembrie. Temperaturile vor fi cele normale pentru aceasta perioada iar aprovizinarea cu apa a solului este satisfacatoare, in majoritatea zonelor de cultura.


In perioada 24 - 30 septembrie, vremea va fi una normala din punct de vedere al temperaturilor. Potrivit datelor ANM, temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 13 si 29 de grade Celsius, in vreme ce minimele se vor incadra intre 2 si 14 grade Celsius, posibil mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei.

La nivelul solului, la adancimea de 5 cm, temperatura medie diurna va fi cuprinsa intre 11 si 22 grade Celsius in cea mai mare parte a tarii, limite optime continuarii insamantarilor de toamna, precum si desfasurarii fazelor incipiente de vegetatie, respectiv, germinare, rasarire si local, aparitia primelor frunze.

In intervalul mentionat sunt prognozate ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului, in aproape toate zonele de cultura. Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-20 cm /ogor, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in cea mai mare parte a teritoriului agricol al tarii. In Oltenia, sudul Dobrogei, vestul si local in sudul si nordul Munteniei, centrul si sud-vestul Banatului, sud-estul si local in vestul Moldovei, vestul Crisanei, se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si extrema).

in aceste conditii, ritmurile de coacere si maturare la speciile prasitoare si pomi-viticole se vor desfasura pe ansamblu normal, in aproape toate regiunile agricole, exceptand zonele depresionare, unde acestea vor fi mai incetinite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h


La culturile de toamna (rapita si orz) semanate in epoca optima, conditiile agrometeorologice vor favoriza desfasurarea fazelor incipiente de vegetatie, respectiv germinare, rasarire si local, aparitia primelor frunze, in special pe arealele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului.

sursa harta: ANM
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton