Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prognoza agrometeorologica pentru perioada 24 - 30 septembrie 2013
![prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-24-30-septembrie-2013](https://agroromania.manager.ro/media/rezerva-de-apa-in-sol-23-septembrie.jpg)
Vremea nu le va aduce surprize neplacute fermierilor in ultima parte a acestei luni. Administratia Nationala de Meteorologie a publicat, marti, buletinul agrometeorologic valabil pentru ultima saptamana din luna septembrie. Temperaturile vor fi cele normale pentru aceasta perioada iar aprovizinarea cu apa a solului este satisfacatoare, in majoritatea zonelor de cultura.
In perioada 24 - 30 septembrie, vremea va fi una normala din punct de vedere al temperaturilor. Potrivit datelor ANM, temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 13 si 29 de grade Celsius, in vreme ce minimele se vor incadra intre 2 si 14 grade Celsius, posibil mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei.
La nivelul solului, la adancimea de 5 cm, temperatura medie diurna va fi cuprinsa intre 11 si 22 grade Celsius in cea mai mare parte a tarii, limite optime continuarii insamantarilor de toamna, precum si desfasurarii fazelor incipiente de vegetatie, respectiv, germinare, rasarire si local, aparitia primelor frunze.
In intervalul mentionat sunt prognozate ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului, in aproape toate zonele de cultura. Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-20 cm /ogor, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in cea mai mare parte a teritoriului agricol al tarii. In Oltenia, sudul Dobrogei, vestul si local in sudul si nordul Munteniei, centrul si sud-vestul Banatului, sud-estul si local in vestul Moldovei, vestul Crisanei, se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si extrema).
in aceste conditii, ritmurile de coacere si maturare la speciile prasitoare si pomi-viticole se vor desfasura pe ansamblu normal, in aproape toate regiunile agricole, exceptand zonele depresionare, unde acestea vor fi mai incetinite.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
valabila 48h
La culturile de toamna (rapita si orz) semanate in epoca optima, conditiile agrometeorologice vor favoriza desfasurarea fazelor incipiente de vegetatie, respectiv germinare, rasarire si local, aparitia primelor frunze, in special pe arealele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului.
sursa harta: ANM
![TOP 4 Afaceri agricole în 2025](https://media.rs.ro/filemanagerraport/AgroRomania/RAPAGR1224.png)
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 4 - 10 februarie 2025. Sunt prognozate precipitatii predominant sub forma de ninsoare
- » Prognoza agrometeorologica 28 ianuarie - 3 februarie 2024. Lucrarile agricole in camp se vor putea efectua in bune conditii
- » Prognoza agrometeorologica 21 - 27 ianuarie 2024. Se recomanda efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole
- » Prognoza agrometeorologica 14 - 20 ianuarie 2024. Se vor mentine conditii de producere a cetii, asociata cu depunere de chiciura
- » Prognoza agrometeorologica 24 - 30 decembrie 2024. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine