Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 25 - 31 octombrie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-25-31-octombrie-2019

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 25 - 31 octombrie 2019.


Caracteristici meteorologice
In acest interval se va mentine un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, pe majoritatea regiunilor.
 
Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 8...21°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, in aproape toata tara.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 16...28°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -2...14°C, pe aproape intreg teritoriul agricol, cele mai scazute valori fiind posibile in estul Transilvaniei. 
 
Regimul termic mediu diurn al solului la adancimile de 5 si 10 cm se va situa intre 8...18°C, limite optime desfasurarii proceselor de crestere si dezvoltare ale culturilor de rapita, orz si grau de toamna.
 
Sub aspect pluviometric, se intrevad ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului, mai frecvente in ultimele zile ale perioadei. In zonele joase si de lunca se vor mentine conditii de producere a cetii, izolat asociata cu burnita. 
 
Caracteristici agrometeorologice
In stratul de sol 0-20 cm, continutul de umiditate in cultura graului de toamna, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, pe majoritatea suprafetelor agricole. Local in estul, izolat centrul si sud-estul tarii, aprovizionarea cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime.

prognoza agrometeorologica 25 - 31 octombrie 2019
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, ritmurile biologice la culturile de rapita, orz si grau de toamna vor evolua in general normal, indeosebi pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului. De asemenea, in zonele depresionare, pe fondul scaderii temperaturilor minime din aer si sol din ultimele zile ale intervalului, procesele vegetative ale plantelor se vor desfasura mai lent. 
 
Starea de vegetatie a culturilor infiintate in perioada optima va fi pe ansamblu buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive, precum si pe terenurile agricole cu deficite de umiditate in sol.
 
Sub aspect fenologic, la orzul si graul de toamna se vor semnala germinarea (75-100%), rasarirea (30-100%) si aparitia primelor frunze (10-30%).
 
Cultura de rapita va parcurge rasarirea (30-100%), cresterea primei perechi de frunze (10-50%) si infrunzirea (5-8 frunze).
 
In majoritatea bazinelor specializate, la sfecla de zahar ajunsa la maturitatea tehnologica se vor extinde si chiar finaliza lucrarile de recoltare.
 
Speciile pomi-viticole se vor afla la maturarea lemnului/coardelor, ingalbenirea si caderea fiziologica a frunzelor. Totodata, la soiurile tardive de semintoase (mar, gutui) se va continua recoltarea.
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole in camp (recoltarea de pe ultimele suprafete, transport, depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, semanat, fertilizari) se vor efectua in conditii relativ bune.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Urgentarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a produselor agricole de sezon;
  • Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale si efectuarea araturilor de toamna;
  • Finalizarea lucrarilor de pregatire a patului germinativ si a semanatului la graul de toamna;
  • Aplicarea ingrasamintelor pe baza de azot si fosfor la culturile de toamna infiintate in perioada optima;
  • Efectuarea lucrarilor de intretinere (tratamente fito-sanitare, taieri de intretinere, araturi, etc.) in plantatiile pomi-viticole. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016