Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 25 februarie - 2 martie

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-25-februarie-2-martie

ANM a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 25 februarie - 2 martie 2020. Consult-o acum mai jos!


Caracteristici meteorologice
In aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2...15°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...12°C, pe intreg teritoriul agricol. 
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 2...20°C, la nivelul intregii tari. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre -6...9°C in aproape toate regiunile, izolat producandu-se inghet superficial la sol, indeosebi in depresiuni.
 
Sunt posibile precipitatii predominant sub forma de ploi locale pe majoritatea suprafetelor agricole, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in nordul si centrul tarii, acestea fiind insotite de intensificari ale vantului. De asemenea, izolat, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol. 
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de apa pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si izolat extrema), in cea mai mare parte a Dobrogei, Transilvaniei, Moldovei si Munteniei, local in nordul, nord-vestul si vestul Banatului, izolat sudul Olteniei si al Crisanei. Rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in Maramures, pe suprafete agricole extinse din Oltenia, Crisana, local in nordul, nord-estul si centrul Transilvaniei, nord-vestul, sudul, sud-vestul, vestul Munteniei, nord-vestul, nordul, centrul si sud-vestul Moldovei, nord-estul Banatului, izolat sudul Dobrogei. 
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, datorita mentinerii regimului termic din aer si sol mai ridicat decat in mod obisnuit, ritmurile de crestere si dezvoltare ale culturilor de toamna si pomi-viticole vor evolua in general normal in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia zonelor depresionare nordice si centrale, unde izolat se va mentine repausul vegetativ. 
 
Sub aspect fenologic, cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla la rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (15-100%), la nivelul intregului teritoriu agricol. In culturile tardive si pe terenurile afectate de seceta pedologica, rasarirea se va mentine neuniforma, starea de vegetatie fiind slaba, iar densitatea redusa.  
 
La rapita din Muntenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania se va continua faza de dezvoltare a aparatului foliar (5-13 frunze).
 
In aproape toate plantatiile pomicole se va semnala repausul biologic, local, inregistrandu-se faza de umflare a mugurilor la speciile timpurii de samburoase. 
 
Vita de vie va parcurge starea de repaus vegetativ, in majoritatea podgoriilor. 
 
In cea mai mare parte a zonelor de cultura, conditiile meteorologice vor fi favorabile desfasurarii lucrarilor agricole in camp (araturi, taieri in plantatiile pomicole si viticole, fertilizari faziale, etc.).
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea efectuarii controlului biologic in vederea determinarii viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a evolutiei mugurilor de rod la speciilepomi-viticole;
  • Efectuarea lucrarilor de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire) in vii si livezi;
  • Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016