Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 februarie - 4 martie 2022

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-26-februarie-4-martie-2022

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 februarie - 4 martie 2022. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, intervalul se va caracteriza printr-o vreme normala sub aspect termic, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -4...8°C, limite apropiate de mediile climatologice, in toate regiunile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -1...12°C, la nivelul intregului teritoriu.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -7...4°C in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni, unde se va produce inghet la sol.
 
Din punct de vedere pluviometric, se intrevad precipitatii sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in majoritatea regiunilor, acestea fiind insotite de intensificari ale vantului. Totodata, in zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu burnita si izolat cu depunere de chiciura.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare si izolat apropiate de optim, in Maramures, Oltenia, cea mai mare parte a Banatului, Crisanei si Transilvaniei, local in nord-vestul, vestul, sud-vestul si sudul Munteniei, sudul si estul Dobrogei. In Moldova, pe suprafete agricole extinse din Muntenia, local estul, sudul si centrul Transilvaniei, nordul si centrul Dobrogei, izolat vestul Crisanei si nord-vestul Banatului se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica).
 
Conditiile agrometeorologice mentionate vor favoriza desfasurarea lenta a proceselor vegetative la culturile de camp pe aproape intreg teritoriul agricol, iar in depresiunile din centrul si nordul tarii, plantele se vor afla in continuare in starea de repaus biologic.
 
Culturile de orz si grau de toamna semanate in epoca optima vor inregistra formarea frunzei a treia si infratirea (40-100%), iar culturile intarziate fenologic vor parcurge rasarirea, aparitia frunzei a treia si infratirea (20-100%). 
 
Sub aspect fenologic, rapita se va afla in faza de infrunzire (6-12 frunze) pe majoritatea suprafetelor agricole, starea de vegetatie a plantelor mentinandu-se in general medie si slaba.
 
In toate plantatiile pomi-viticole se va semnala stadiul de repaus vegetativ.
 
Local, pe terenurile cu expozitie sudica va fi posibila declansarea fazei de umflare a mugurilor, indeosebi la speciile timpurii de samburoase.
 
Lucrarile agricole in camp (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi, etc.) vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Controlul biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a evolutiei mugurilor de rod in plantatiile pomi-viticole;
  • Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima;
  • Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire/fructificare) la pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Continuarea araturilor adanci pe suprafetele agricole cu inghet superficial la sol;
  • Efectuarea araturilor si pregatirea terenurilor in vederea insamantarilor de primavara din prima urgenta, indeosebi pe suprafetele agricole unde umiditatea solului permite realizarea lucrarilor agricole in camp.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016