Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 iunie - 2 iulie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-26-iunie-2-iulie-2019

Verifica acum prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 iunie - 2 iulie 2019.


Sub aspect termic, vremea mai calda decat in mod obisnuit de la inceputul intervalului va intra intr-un proces treptat de racire, in cea mai mare parte a regiunilor agricole.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 20...30°C in primele zile, mai ridicata cu 1...7°C comparativ cu mediile multianuale si 14...24°C in restul perioadei, valori apropiate de normele climatologice, in aproape toate zonele de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre 7...24°C, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare din estul Transilvaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 20...36°C, in majoritatea regiunilor.
 
Se prognozeaza ploi cu caracter de aversa, dar si torential, in cea mai mare parte a teritoriului agricol, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, local cu aspect de vijelie. De asemenea, izolat vor fi conditii de producere a grindinei.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa a plantelor de grau de toamna pe profilul de sol 0-100 cm, se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. In Dobrogea, estul, local in nordul si sud-estul Munteniei, sudul si sud-estul Moldovei, izolat in nord-vestul Banatului, sudul Transilvaniei si al Olteniei, se vor inregistra deficite de umiditate in sol, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema. In cultura de porumb, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a regiunilor. Continutul de apa din sol va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema) in Dobrogea, izolat in nord-estul si estul Munteniei, sud-estul Moldovei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele de crestere si dezvoltare ale speciilor de camp si pomi-viticole vor fi accelerate in majoritatea zonelor agricole. La culturile prasitoare se va semnala ofilirea temporara si rasucirea frunzelor in orele de amiaza, iar la cerealierele de toamna, maturarea fortata, ca urmare a regimului termic deosebit de ridicat din aer, in special pe suprafetele afectate de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate. 
 
La culturile de orz si grau de toamna vor predomina fazele de inflorire, maturitate in lapte si ceara (10-100%) pe aproape intreg teritoriul agricol, iar in sudul si sud-estul tarii se va semnala maturitatea deplina (10-100%) si inceputul recoltarii la orz. 
 
Rapita se va afla la formarea boabelor in silicve si maturitatea deplina (20-100%). 
 
Local, in jumatatea de sud a tarii va fi posibila declansarea lucrarilor de recoltare. Cultura de floarea-soarelui isi va continua cresterea aparatului foliar si formarea capitulului (10-100%) in majoritatea regiunilor, iar local in jumatatea de sud a tarii se va putea semnala inceputul infloririi (10-30%).
 
La porumb se va definitiva aparitia frunzei a 3-a (80-100%), continuandu-se totodata cresterea aparatului foliar, izolat fiind posibila aparitia paniculului la hibrizii extratimpurii si timpurii.
 
Sfecla de zahar se va afla la formarea rozetei de frunze, precum si alungirea/ingrosarea axei hipocotile (10-50%), iar cartoful va parcurge cresterea lastarilor laterali, tuberizarea, precum si inflorirea (10-100%).
 
La speciile de samburoase si semintoase din majoritatea plantatiilor pomicole, predominante vor fi fazele de crestere/dezvoltare a fructelor si infrunzirea. La soiurile timpurii de cires, visin si cais ajunse la maturitatea de consum se vor continua lucrarile de recoltare.
 
Vita de vie va inregistra infrunzirea, cresterea lastarilor si aparitia inflorescentelor, in toate podgoriile, precum si formarea si cresterea boabelor la soiurile timpurii. Lucrarile agricole in camp (erbicidari, fertilizari, prasile manuale, tratamente fito-sanitare, etc) se vor efectua in conditii favorabile in zilele fara precipitatii. 
 
Sfaturile de specialitate ale ANM:
  • Administrarea de tratamente fito-sanitare la speciile de camp si pomi-viticole;
  • Combaterea buruienilor (erbicidari, prasile manuale);
  • Aplicarea irigatiilor pe terenurile agricole cu deficite de apa in sol;
  • Efectuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la culturile de toamna si pomii fructiferi.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016