Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 iunie - 2 iulie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-26-iunie-2-iulie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 iunie - 2 iulie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal, chiar deosebit de calda in zonele de campie.
 
Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 16...29°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 24...35°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre 8...23°C, la nivelul intregii tari.
 
Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi locale cu caracter de aversa, dar si torentiale, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, local cu aspect de vijelie. Totodata, cantitatile de apa prognozate pot fi semnificative, iar izolat vor fi conditii de producere a grindinei.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa a solului pe profilul de 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe majoritatea suprafetelor agricole. 
 
Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra izolat in vestul Crisanei, nord-vestul Banatului, centrul Transilvaniei si al Moldovei.
 
Rezerva de umiditate in cultura de porumb, pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in aproape toata tara. 
 
Continutul de apa din sol se va situa in limite scazute (seceta pedologica moderata), izolat in nord-vestul Banatului.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Regimul termic favorabil din aer si sol va imprima o intensificare a proceselor de maturare la culturile de toamna, iar la prasitoare, cresterea si dezvoltarea vegetativa vor evolua in conditii bune in cea mai mare parte a regiunilor, indeosebi pe suprafetele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului. Totodata, in zonele de campie din sudul si vestul tarii, temperaturile maxime ridicate din aer, situate frecvent peste pragurile biologice critice de rezistenta (30...32°C) ale plantelor, vor determina ofilirea temporara a frunzelor in orele de amiaza la prasitoare, iar la speciile de toamna se va putea inregistra coacerea fortata.
 
Cerealierele (orz si grau de toamna) isi vor finaliza inspicarea (90-100%), continuandu-se totodata inflorirea, maturitatea in lapte si ceara (10-100%), maturitatea deplina (10-50%) si inceputul recoltarii la orz.
 
Rapita va parcurge cresterea boabelor in silicve (60-100%), precum si maturitatea deplina (10-80%), izolat fiind posibila declansarea lucrarilor de recoltare.
 
La floarea-soarelui vor predomina dezvoltarea primei perechi de frunze (70-100%), infrunzirea (9-20 frunze) si formarea calatidului (10-80%).
 
Porumbul isi va definitiva formarea frunzei a treia (60-100%), semnalandu-se infrunzirea (9-18 frunze), in majoritatea zonelor de cultura.
 
In toate bazinele specializate, sfecla de zahar se va afla in fazele de dezvoltare a aparatului foliar, alungirea si ingrosarea axei hipocotile (10-50%).
 
Sub aspect fenologic, cartoful va inregistra formarea/cresterea lastarilor laterali si tuberizarea (10-100%), iar soiurile timpurii, imbobocirea si inflorirea (10-60%).
 
La samburoase si semintoase se vor continua cresterea lastarilor/frunzelor, precum si coacerea fructelor. De asemenea, la soiurile de cires, visin si cais ajunse la maturitatea tehnologica se vor extinde lucrarile de recoltare.
 
In cea mai mare parte a podgoriilor, vita-de-vie va parcurge inflorirea si cresterea lastarilor/frunzelor/boabelor.
 
In general, atat lucrarile de intretinere a culturilor (prasile mecanice/manuale, erbicidari, fertilizari, tratamente fitosanitare, etc.), cat si cele de recoltare/depozitare a fructelor de sezon se vor desfasura in conditii relativ bune, exceptand zilelele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Efectuarea lucrarilor de combatere a buruienilor (erbicidari, prasile manuale si mecanice) la culturile de primavara;
  • Combaterea bolilor si a daunatorilor ( prin aplicare de tratamente fitosanitare) la speciile de camp si pomi-viticole;
  • Pregatirea utilajelor agricole in vederea recoltarii la graul de toamna, orz si rapita;
  • Recoltarea fructelor ajunse la maturitate fiziologica (cires, visin, cais);
  • Deschiderea rigolelor de scurgere in vederea eliminarii excesului de apa de pe terenurile de lunca si cu drenaj defectuos

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016