Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 septembrie - 2 octombrie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-26-septembrie-2-octombrie-2019

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a eliberat prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 septembrie - 2 octombrie 2019.


Caracteristici meteorologice
In prima parte a perioadei va predomina un regim termic al aerului in general normal, dupa care, spre sfarsitul intervalului se va produce o incalzire treptata a vremii, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 9...20°C la inceputul intervalului, limite apropiate de mediile multianuale si 12...24°C in ultimele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, in majoritatea regiunilor. 
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 15...30°C, la nivelul intregii tari. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 3...17°C, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori cuprinse intre 11...23°C, favorabile continuarii insamantarilor de toamna si desfasurarii fazelor de germinare-rasarire la culturile semanate pana la aceasta data.
 
Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in aproape toata tara. Local, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
In stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de apa se va situa in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, izolat in nord-vestul Banatului si estul Dobrogei. 

prognoza agrometeo
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul mentinerii deficitelor accentuate de umiditate in sol, procesele de maturare la culturile agricole vor fi in continuare stanjenite, semnalandu-se fortari stadiale, stiuleti subdimensionati si boabe sistave la porumb, fructe mici si deshidratate la pomii fructiferi si vita de vie. De asemenea, la culturile de toamna infiintate pana in prezent, ritmurile de crestere si dezvoltare (germinare, rasarire, infrunzire) vor fi incetinite.
 
La floarea-soarelui se vor extinde si chiar finaliza lucrarile de recoltare, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. 
 
Cultura de porumb va parcurge predominant maturitatea deplina (70-100%), continuandu-se totodata recoltarea, la nivelul intregii tari.
 
In centrul si estul tarii, sfecla de zahar se va afla la ingrosarea axei hipocotile si acumularea zaharului in radacina.
 
Cartoful va inregistra uscarea vrejilor si maturitatea tehnologica, precum si recoltarea, la soiurile semitardive si tardive.
 
Speciile pomicole si viticole isi vor continua fazele de coacere a rodului, maturarea lemnului, recoltarea fructelor/boabelor, ingalbenirea si caderea fiziologica a frunzelor.
 
Din punct de vedere fenologic, rapita si orzul de toamna semanate in epoca optima se vor afla in fazele de germinare si rasarire, precum si aparitia primelor frunze.
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole specifice campaniei de toamna (recoltare, transport si depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregǎtirea patului germinativ, semǎnat, etc), se vor efectua in conditii relativ bune.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
  • Pregatirea terenurilor in vederea insamantǎrilor de toamna in epoca optima (15 septembrie-20 octombrie), indeosebi pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului in stratul arabil;
  • Recoltarea, transportul si depozitarea produselor agricole si a fructelor de sezon. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016