Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 septembrie - 2 octombrie

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-26-septembrie-2-octombrie

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 26 septembrie - 2 octombrie. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod obisnuit, pe aproape intreg teritoriul agricol. 
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 10...25°C, valori mai ridicate cu 1...7°C in raport cu normele climatologice, la nivelul intregii tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 15...31°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre 5...19°C, in toate regiunile agricole.
 
Regimul termic mediu diurn al solului la adancimea de 5 cm se va situa intre 12...24°C, optim continuarii insamantarilor la rapita si orz, precum si parcurgerii fazelor incipiente de vegetatie (germinare, rasarire si aparitia primelor frunze) la culturile de toamna.
 
Sub aspect pluviometric, se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, dar si torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, izolat cu aspect de vijelie. 
 
Totodata, cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar local vor fi conditii de producere a grindinei.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de umiditate in stratul de sol 0-20 cm ogor se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), pe majoritatea suprafetelor agricole. Local in sudul si centrul tarii, aprovizionarea cu apa a solului va prezenta valori satisfacatoare. 
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe ansamblu, ritmurile de crestere si dezvoltare ale plantelor vor evolua usor mai lent, indeosebi pe terenurile cu deficite de umiditate in sol, precum si in zonele depresionare unde se vor inregistra temperaturi minime mai scazute in aer si sol. 
 
Totodata, la culturile de toamna (rapita si orz) semanate in epoca optima, conditiile agrometeorologice vor favoriza desfasurarea fazelor incipiente de vegetatie, respectiv germinare, rasarire si aparitia primelor frunze, in special pe arealele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului.  
 
La cultura de floarea-soarelui se vor finaliza lucrarile de recoltare, la nivelul intregii tari.
 
Porumbul va parcurge maturitatea deplina (60-100%) si recoltarea, pe majoritatea suprafetelor agricole.
 
In principalele bazine specializate, sfecla de zahar va inregistra ingrosarea axei hipocotile, acumularea zaharului in radacina si izolat, maturitatea deplina.
 
Cartoful se va afla predominant la maturitate tehnologica, local fiind posibila finalizarea lucrarilor de recoltare.
 
In majoritatea plantatiilor, la speciile pomi-viticole se vor continua procesele de maturare a fructelor/boabelor/lemnului, ingalbenirea/caderea frunzelor si recoltarea.
 
Rapita si orzul de toamna insamantate in perioada optima vor parcurge germinarea si rasarirea (10-40%), precum si aparitia primelor frunze, extinzandu-se totodata lucrarile de semanat.
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon, respectiv recoltarea, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregatirea patului germinativ si semanat, se vor desfasura in bune conditii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Recoltarea, transportul si depozitarea produselor agricole de sezon;
  • Eliberarea terenurilor de resturile vegetale;
  • Efectuarea araturilor adanci de toamna;
  • Pregatirea patului germinativ in vederea infiintarii culturilor de toamna;
  • Continuarea lucrarilor de semanat la cerealierele de toamna in epoca optima (15 septembrie-20 octombrie), indeosebi pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa in stratul arabil al solului. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016