Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 27 aprilie - 3 mai 2013

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-27-aprilie-3-mai-2013

In toate zonele agricole din tara predomina in aceasta perioada temperaturi mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada. Potrivit buletinului agrometeorologic emis luni de Administratia Nationala de Meteorologie, temperatura maxima a aerului se va situa intre 19...31 grade Celsius, la scara intregii tari, iar cele minime se vor situa in intervalul 6...19 grade Celsius.


La nivelul solului, temperatura medie diurna la adancimea de 5 cm va inregistra valori cuprinse intre 15...27 grade Celsius, limite optime parcurgerii fazelor incipiente de vegetatie (germinare-rasarire) la culturile semanate pana in prezent, precum si continuarii insamantarilor de primavara.

Din punct de vedere al precipitaiilor, meteorologii prognozeaza ploi, locale, izolat sub forma de aversa, mai ales in vestul si nord-vestul tarii.

Aprovizionarea cu apa accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm, va inregistra valori apropiate de optim si satisfacatoare, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Deficite moderate de umiditate in sol se vor inregistra local, in sudul si estul tarii. Continutul de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor) se va incadra in limite satisfacatoare si local apropiate de optim, in majoritatea regiunilor agricole. Pe suprafete extinse din Dobrogea, in centrul si estul Munteniei, izolat in estul Moldovei se vor semnala deficite moderate si puternice de apa in sol.

In aceste conditii, procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor agricole si speciilor pomi-viticole se vor desfasura pe ansamblu in conditii normale, cu intensitate sporita in zonele de campie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta buna si medie in semanaturile infiintate in epoca optima, respectiv medie si slaba la cele intarziate fenologic, mai precizeaza specialistii ANM.

Prognoza pe trei luni: estimari meteo pentru lunile mai, iunie si iulie


Estimarea sezoniera publicata astazi de ANM este realizata de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si are un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii.

MAI 2013 (rece si ploioasa): Temperaturile vor fi sub cele medii, exceptand regiunile centrale ale tarii, unde se vor apropia de aceste norme. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in Muntenia si Dobrogea si vor avea o tendinta spre excedent in restul teritoriului.

IUNIE 2013 (secetoasa): Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de mediile climatologice ale lunii in toate tara. Cantitatile de precipitatii se vor situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a tarii.

IULIE 2013 (arsita si seceta): Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice, indeosebi in sud-estul, sudul si vestul tarii. Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016