Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 27 august - 2 septembrie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-27-august-2-septembrie-2019

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 27 august - 2 septembrie 2019.


Caracteristici meteorologice
Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal in majoritatea regiunilor, chiar deosebit de calda in zonele de campie.
 
Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 17...29°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 24...36°C, pe aproape intreg teritoriul agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 9...22°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni.
 
Sunt posibile ploi locale sub forma de aversa, dar si torentiale, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului izolat cu aspect de vijelie, indeosebi in vestul si nord-vestul tarii. De asemenea, vor fi conditii de producere a grindinei, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol. 
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura neirigata de porumb, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, se va situa in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in majoritatea regiunilor agricole. Continutul de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare si apropiate de optim, local in nordul, nord-estul, estul, centrul si sud-estul Transilvaniei, centrul, vestul si nord-vestul Moldovei, nordul si nord-vestul Munteniei, izolat in nordul Olteniei 

prognoza agrometeorologica 27 august - 2 septembrie 2019
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Procesele de dezvoltare si maturare la culturile de camp si pomi-viticole se vor desfasura in ritmuri accelerate, indeosebi pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului, inregistrandu-se de asemenea ofilirea temporara a aparatului foliar in orele de amiaza si fortari stadiale. Totodata, pe fondul mentinerii unor temperaturi maxime deosebit de ridicate in aer si la suprafata solului, asociate cu deficitele mari de umiditate din sol, se va accentua deprecierea starii de vegetatie la speciile prasitoare neirigate din sudul, estul si sud-estul tarii, semnalandu-se in continuare un procent ridicat de boabe sistave la porumb si seminte seci la floarea-soarelui, mergand pana la compromiterea partiala sau totala a culturilor. 
 
La floarea-soarelui se vor continua fazele de maturitate ceara (50-100%) si deplina (30-100%) in toate zonele agricole, precum si recoltarea indeosebi in sudul tarii. 
 
Cultura de porumb se va afla la maturitate in lapte (40-100%), ceara (20-100%) si deplina (10-60%), precum si local inceputul recoltarii.
 
In Transilvania, Moldova, Crisana si Banat, la sfecla de zahar predominante vor fi procesele de ingrosare a axei hipocotile si inceputul acumularii zaharului in radacina. 
 
La cartof se vor inregistra dezvoltarea tuberculilor, vestejirea vrejilor si maturitatea tehnologica la soiurile de vara, totodata fiind posibil inceputul recoltarii. 
 
In principalele plantatii, la pomii fructiferi se vor semnala cresterea si coacerea rodului, precum si formarea mugurelui terminal, iar soiurile de vara (samburoase/prun, piersic si semintoase/mar, par) se vor recolta esalonat.
 
Vita de vie isi va continua cresterea si coacerea boabelor, iar soiurile de masa vor parcurge maturarea si recoltarea strugurilor, in toate podgoriile. 
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole specifice campaniei de vara se vor putea desfasura in conditii bune.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la produsele agricole de sezon;
  • Eliberarea terenurilor de resturile vegetale;
  • Efectuarea araturilor in vederea insamantarii culturilor de toamna pe suprafetele cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului in stratul arabil (0-20 cm);
  • Aplicarea irigatiilor pe arealele cu deficite de umiditate in sol. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016