Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 27 martie - 2 aprilie

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-27-martie-2-aprilie

ANM a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 27 martie - 2 aprilie. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea si care sunt sfaturile de specialitate ale Administratiei Nationale de Meteorologie.
 
Caracteristici meteorologice
In acest interval va predomina o vreme in general mai calda decat in mod normal, in aproape toata tara.
 
Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 2...15°C, valori mai ridicate cu 1...6°C comparativ cu normele climatologice, in majoritatea zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 8...20°C, pe intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -4...10°C in cea mai mare parte a tarii, izolat producandu-se bruma si inghet la suprafata solului.
 
Sub aspect pluviometric sunt posibile precipitatii predominant sub forma de ploi locale in aproape toata tara, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) spre sfarsitul perioadei, acestea fiind insotite de intensificari ale vantului. 
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de apa pe profilul de sol de sol 0-100 cm, se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Dobrogea, pe suprafete agricole extinse din Moldova si Muntenia, local in sudul, estul, izolat centrul si nord-vestul Transilvanei, nordul Banatului.
 
Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in Maramures, Crisana si Oltenia, cea mai mare parte a Banatului, local in nordul, nord-estul si centrul Transilvaniei, nord-vestul, sudul, sud-vestul, si vestul Munteniei, izolat in nord-vestul Moldovei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe ansamblu, procesele de crestere si dezvoltare, atat la culturile de camp, cat si la cele pomi-viticole vor evolua normal in majoritatea regiunilor agricole, cu exceptia zonelor depresionare din centrul si nordul tarii, unde ritmurile vegetative se vor desfasura usor mai lent. In general, starea de vegetatie a plantelor se va prezenta buna si medie in culturile semanate in epoca optima, respectiv medie si slaba la cele tardive, precum si pe arealele agricole cu deficite de apa in sol. 
 
Orzul si graul de toamna semanate in perioada optima se vor afla la infratire (30-100%) si alungirea tulpinii (10-30%), iar culturile infiintate tardiv vor parcurge aparitia frunzei a treia si infratirea (60-100%).
 
Sub aspect fenologic, la cultura de rapita se vor mentine fazele de dezvoltare a aparatului foliar (9-17 frunze) si alungirea tulpinii (10-15%). 
 
In majoritatea plantatiilor pomicole se vor inregistra inmugurirea, dezmugurirea si inflorirea.
 
In cea mai mare parte a podgoriilor, vita de vie isi va continua faza de „plans”, izolat fiind posibila declansarea inmuguririi.
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole in camp (pregatirea patului germinativ, semanatul culturilor de primavara, tratamente fito-sanitare) se vor desfasura in conditii relativ bune, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Pregatirea patului germinativ si semanatul culturilor de primavara din prima urgenta;
  • Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale (azotat de amoniu, complexe-NPK);
  • Efectuarea lucrarilor de intretinere (combaterea buruienilor si tratamente fito-sanitare) in culturile de camp si pomi-viticole;
  • Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara;
  • Controlul evolutiei mugurilor de rod si a coardelor la vita de vie. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016