Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-27-noiembrie-3-decembrie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie 2021. Consult-o acum mai jos!

Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
In prima parte a perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, dupa care, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, in cea mai mare parte a regiunilor.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 2...14°C la inceputul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C si -5...8°C in ultimele zile, limite apropiate de mediile multianuale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -1...17°C, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -9...11°C in toate regiunile agricole, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei si a inghetului la sol.
 
Sunt posibile precipitatii sub forma de ploi locale in aproape toata tara, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) indeosebi in zonele centrale si nord-vestice, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.
 
Caracteristici agrometeorologice
Gradul de aprovizionare cu apa pe adancimea de sol 0–50 cm, in cultura graului de toamna se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Oltenia, Banat si Maramures, cea mai mare parte a Crisanei, Transilvaniei, Munteniei si Dobrogei. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata, puternica si extrema) se vor inregistra in Moldova, local nordul, nord-estul si nord-vestul Munteniei, izolat estul si centrul Transilvaniei, vestul Crisanei, centrul Dobrogei.
 
Datorita mentinerii temperaturilor ridicate din aer si sol din primele zile ale perioadei, procesele fiziologice ale culturilor de toamna vor evolua in bune conditii in aproape toate regiunile agricole, iar in depresiunile din estul Transilvaniei, ritmurile de vegetatie vor fi mai lente si chiar stagnate temporar. Starea de vegetatie a culturilor se va mentine in general buna si medie, iar pe suprafetele cu deficite de apa in sol, precum si in semanaturile efectuate tardiv, uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta medie si slaba.
 
Culturile de orz si grau de toamna isi vor continua germinarea (50-100%), rasarirea (30-100%), aparitia frunzei a treia (20-100%) si infratirea (10-80%), la nivelul intregii tari.
 
La rapita semanata in epoca optima se va inregistra faza de infrunzire (8-13 frunze adevarate), cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor pe ansamblu buna si medie.
 
Vita-de-vie va parcurge stadiul de repaus biologic, iar pomii fructiferi isi vor definitiva maturarea lemnului, ingalbenirea si caderea frunzelor in toate plantatiile, speciile fiind in general bine adaptate la conditiile de iernare.
 
Ca urmare, lucrarile agricole specifice (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi) vor fi intrerupte temporar doar in zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Finalizarea araturilor adanci de toamna;
  • Continuarea aplicarii ingrasamintelor minerale complexe la culturile infiintate in epoca optima;
  • Efectuarea lucrarilor agro-tehnice de intretinere in plantatiile pomi-viticole;
  • Verificarea vigurozitatii si densitatii plantelor la cerealierele de toamna semanate pana in prezent

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016