Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 28 noiembrie - 4 decembrie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-28-noiembrie-4-decembrie-2019

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 28 noiembrie - 4 decembrie 2019. O puteti consulta integral mai jos.


Caracteristici meteorologice
Sub aspect termic, in acest interval va predomina un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a tarii. 
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -1...14°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, in toate zonele de cultura. 
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 2...17°C, in majoritatea regiunilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -4...11°C la nivelul intregii tari, izolat producandu-se bruma si inghet superficial la sol.
 
Se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in aproape toata tara. De asemenea, in zonele joase si de lunca se vor mentine conditii de producere a cetii, izolat asociata cu burnita.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de apa pe adancimea de sol 0-50 cm se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in Transilvania, pe suprafete extinse din Banat, Dobrogea, estul, sud-estul, sudul si izolat in nordul Munteniei, nordul, centrul, estul si sud-estul Moldovei, sudul Crisanei.
 
Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Oltenia, cea mai mare partea a Crisanei, local vestul, centrul, estul si sudul Moldovei, vestul, nordul si centrul Munteniei, izolat in estul si sud-estul Dobrogei, nord-estul si nord-vestul Banatului, nordul Maramuresului.

prognoza agrometeo 28 noiembrie - 4 decembrie 2019
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor de toamna se vor desfasura in bune conditii pe aproape intreg teritoriul agricol, exceptand zonele depresionare, unde ritmurile de vegetatie ale plantelor vor fi usor mai lente. Totodata, conditiile agrometeorologice vor favoriza procesele de calire si adaptare la conditiile de iernare ale speciilor de toamna si pomi-viticole, in majoritatea zonelor de cultura.  
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) isi vor definitiva germinarea (80-100%), continuandu-se totodata rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%) in majoritatea regiunilor agricole, cele mai avansate fenologic fiind culturile aflate in faza de infratire (10-100%). 
 
Cultura de rapita, functie de data semanatului si conditiile pedo-climatice isi va continua rasarirea (60-100%) si dezvoltarea aparatului foliar (7-14 frunze), la nivelul intregii tari.
 
Speciile pomicole vor parcurge procesele de coacere a lemnului si cadere fiziologica a frunzelor, in majoritatea plantatiilor.
 
La vita de vie se vor inregistra fazele de maturare a coardelor, ingalbenire si cadere a frunzelor, local fiind posibila declansarea starii de repaus vegetativ, indeosebi in zonele deluroase. De asemenea, se vor putea efectua lucrarile de protectie impotriva inghetului, respectiv musuroitul, precum si fertilizarea cu ingrasaminte organice.
 
In general, conditiile agrometeorologice prognozate vor permite continuarea lucrarilor agricole in camp (araturi, intretinerea plantatiilor pomi-viticole, fertilizari, etc.), cu exceptia zilelor cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor agricole de resturile vegetale;
  • Efectuarea araturilor adanci de toamna, pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
  • Administrarea ingrasamintelor minerale complexe in culturile de toamna semanate in epoca optima;
  • Efectuarea lucrǎrilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016